Lang Leve(n) Dans!

Word Vriend van Dance Connects en zorg samen met ons dat ouderen mee kunnen blijven doen en kunnen blijven genieten van dans en elkaar!

Lang Leve(n) Dans!

 

Elke week komen zo'n 100 senioren bij elkaar tijdens onze laagdrempelige moderne danslessen. Zij werken op 5 goed bereikbare locaties in Amsterdam aan hun conditie, evenwicht, lenigheid en creativiteit. Daarnaast leren ze elkaar kennen en bouwen zij aan een stevig sociaal netwerk in hun buurt. Ons project heet Dance Connects Community en Dance Connects dat zijn wij!

Wij ondersteunen senioren en het belang van activering, beweging, sociale cohesie en participatie bij ouderen door middel van moderne danseducatie en creatie. Gezamenlijk dansen zorgt ervoor dat senioren zelfverzekerd en op eigen kracht het hoofd kunnen bieden aan het dagelijks leven. Wij zorgen ervoor dat ouderen mee kunnen blijven doen en onderdeel zijn en blijven van onze samenleving door samen te genieten van dans en van elkaar. En dat willen we blijven doen!

 

Help je mee om ouderen in Amsterdam de mogelijkheid te blijven bieden mee te doen en te dansen? Wordt dan nu Vriend van Dance Connects en doneerWant een leven lang dans willen we voor iedereen!

"Elke week dansen houdt mijn lichaam in conditie. De pasjes die ik leer, oefen ik elke ochtend. Ik sta dan fris en fruitig op en kan de dag weer aan. Ik verheug me echt op de dansles. Creatief bezig zijn is heerlijk! Ook al ben ik heus niet zo goed, hoor. Als ik even niet kan meekomen krijg ik hulp van de andere dansers en tijdens de pauzes vertellen we elkaar allerlei verhalen, nemen we de week even lekker door. Ik zou het vreselijk vinden als Still Moving niet meer zou bestaan, het is echt iets waar ik elke week naar uitkijk!" - Dahlia (85) 

Vriendschap is veel waard

Natuurlijk is vriendschap geen voor-wat-hoort-wat-afspraak. Toch willen we iedereen die ons steunt een bijzonder cadeau geven. Als je 25,- euro of meer doneert krijg je gratis onze documentaire Still Moving thuis gestuurd. Daarnaast ontvang je als Vriend maandelijks onze nieuwsbrief en we nodigen je uit voor onze speciale meet & greet vriendenlessen en speciale open lessen, presentaties en try-outs.

Ondernemerschap en Dance Connects

Sociale cohesie is één van de speerpunten van maatschappelijk betrokken ondernemen en veel bedrijven dragen al hun steentje bij aan de leefbaarheid van hun directe omgeving en de maatschappij. Er zijn namelijk veel voordelen voor jou als ondernemer. Op de website van MVO Nederland vind je ze allemaal.

We zijn op zoek naar ondernemers, klein of groot, met wie we een samenwerking kunnen aangaan. Om zo veel mogelijk deelnemers te bereiken, om vrijwilligers te werven of voor sponsoring. Mocht je je willen inzetten voor ouderen in Amsterdam en willen bijdragen met jouw bedrijf of afdeling aan de voortgang van Dance Connects? Neem dan contact op met Marieke Josselet. Zij kan je alles vertellen over de mogelijkheden. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen kan dansen en dat iedereen kan meedoen in de samenleving.

Waar besteden we jouw bijdrage aan?

 

Vrienden van Dance Connects maken activiteiten, zoals een gezamenlijk uitje, vervoer en reductie van lesgeld voor mensen die het minder breed hebben dan anderen, mogelijk. Zonder Vrienden kunnen we onze moderne danslessen niet aan alle ouderen van Amsterdam aanbieden en bereiken en betrekken we niet die mensen, die het juist nodig hebben om eens per week aan lichaam, geest en netwerk te werken.

Hoi Vriend!

 

Maak je bijdrage over op NL91 RABO 0305064290 t.n.v. Stichting Dance Connects*

Vermeld hierbij Vriend, je voor- en achternaam en je e-mailadres, zodat we contact met je kunnen opnemen.

 

Wil je eerst meer informatie over Dance Connects? Bellen kun je altijd even met Floortje op 06-19164926 of stuur een mailtje.

*Vanaf 1 januari 2016 is Stichting Dance Connects door Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI). Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

In 2017 hielden we een campagne om meer aandacht te vragen voor Dance Connects, dans voor ouderen en al onze dansers. We maakten toen een aantal video's en die je hier kunt bekijken. Leuk om te zien wie er allemaal betrokken zijn bij Dance Connects!

Sharing is caring! Je steunt ons door deze pagina te delen op Facebook.

Blijf op de hoogte van Dance Connects, de dansers, de muzikanten en al onze activiteiten door je hier in te schrijven op onze nieuwsbrief.