Altijd al benieuwd geweest naar wat ouderen beweegt? Wat ze doen als ze niet achter de geraniums zitten? Wat 60plussers bezielt om aan moderne dans te doen? En wie deze senioren zijn?

 

Amsterdamse senioren in reallife serie over moderne dans

 

Filmmaker Sjoerd Derine gaat op onderzoek uit en maakt in opdracht van Stichting Dance Connects een reallife-serie over moderne dans, Amsterdamse senioren en hun weg naar het theater.

 

In 12 afleveringen zie je hoe een groep dansliefhebbers van 60 jaar en ouder zich wekelijks overgeeft aan moderne dans, creativiteit en fantasie. Daarnaast gaat Sjoerd op bezoek bij een aantal dansers en laat hen hun persoonlijk verhaal vertellen. De dansers zijn huiverig in het begin, maar komen steeds meer los, vertellen persoonlijke verhalen en ontpoppen zich tot ware artiesten. Op Youtube en Facebook zijn alle afleveringen van Still Moving – De Serie te zien.

Still Moving, de documentaire

 

Met al het filmmateriaal dat Sjoerd heeft geschoten tijdens de danslessen, repetities en voorstellingen is nu een prachtige documentaire gemaakt.

 

In 70 minuten zie je moderne dansers tussen de 60 en 85 jaar. Zij werken wekelijks in verschillende dansstudio’s in Amsterdam aan hun conditie, lenigheid en expressievermogen.

In juni 2016 komen ze samen in een aantal kleine theaters in Amsterdam. Daar tonen zij in de voorstelling Still Moving, Kracht, Ritme & Vernieuwing niet alleen hun persoonlijke ontwikkeling aan het publiek, maar ook dat de maatschappij niet stopt bij 65.
 

Sjoerd Derine schept een licht beeld van een generatie ouderen, die nog lang niet klaar is voor een leven achter de geraniums. Sjoerd vertelt een soms grappig, soms ontroerend verhaal van de senioren van tegenwoordig en hun ervaringen met moderne dans. Hierbij schuwt hij de realiteit van het ouder worden niet, maar vervalt gelukkig niet in clichés. 


Still Moving, Kracht, Ritme & Vernieuwing is een filmportret van de dromers en makers die nooit te oud zijn om te leren, te streven, te slagen. Een feelgood kunstwerk over intrigerende mensen op weg naar het podium en het publiek.
 
De film is binnenkort te zien op verschillende locaties. Schrijf je in op onze nieuwsbrief of like ons op Facebook, dan houden we je op de hoogte!

Kijk hier de hele film!