FLOORTJE ROUS / OPRICHTER, CHOREOGRAAF & DANSDOCENT

Floortje Rous is afgestudeerd aan de Dansacademie van Tilburg als choreograaf en docent dans. Na haar studie heeft ze les gegeven op balletscholen en voor kleine festivals choreografieën geproduceerd. Ook heeft ze gedanst in eigen producties en bij een dansgezelschap dat locatietheater maakt. Na jaren gewerkt te hebben met jongeren in het regulier middelbaar onderwijs en op theaterscholen, is Floortje zich volledig gaan richten op dans voor en met senioren.

 

Van werken met oudere dansers leer ik dat iedere dag een nieuwe kans is en je nooit te oud bent om nieuwe dingen te leren. Dat je niet bang hoeft te zijn om ouder te worden, zolang je blijft bewegen, fysiek, klein of groot, en mentaal. Ik zie wilskracht, talent en creativiteit, ook op zeer hoge leeftijd. Het mooiste vind ik de eigenheid, die lijkt te groeien met de jaren. Dat geeft mij kracht en inspiratie in mijn eigen leven.

KIM DOELEMAN / DANSDOCENT & FOTOGRAAF

Kim Doeleman is afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten als uitvoerend danser/maker. Ze heeft gewerkt met internationale choreografen zoals Amos Ben-Tal, Ann van den Broek, Joeri Dubbe en Václav Kunes. Naast haar studie heeft ze haar vaardigheden als fotograaf en docent dans verder ontwikkelt. Sinds 2015 is Kim betrokken bij Still Moving van Stichting Dance Connects als fotograaf en assistent choreografie. Sinds september 2016 is zij ook docent. Kim geeft 60+ lessen in Meneer de Wit, Meevaart en Sportcentrum VU.

 

Vooral de puurheid, levenservaring en creativiteit die de deelnemers met zich meedragen en toevoegen aan dit project vind ik  inspirerend. De ontwikkelingen die de deelnemers doormaken, maakt Still Moving een uniek project. Dans is universeel. Het verbindt, verjongt en creëert geluk.

Marieke Josselet studeerde Fotografie aan de Koninklijke Academie voor de Kunsten in Den Haag en Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Hogeschool van Amsterdam en de UvA. Na 10 jaar voor vaste werkgevers in de zorg, welzijn, kunst en cultuursector te hebben gewerkt, is zij eind 2015 haar eigen bedrijf gestart onder de naam Let’s go Public! Marieke werkt met makers en organisaties die maatschappelijk betrokken zijn. Voor vragen, opmerkingen en ideeën over promotie en programmering, CLUB DANS, de online community, pers en media kun je bij haar terecht.

Stichting Dance Connects is een perfect voorbeeld van zo’n organisatie. Door ouderen wekelijks te stimuleren om zich te uiten door middel van moderne dans, wordt het leven verrijkt. Hun eigen leven, maar ook de maatschappij wordt verrijkt. Ouder worden is mooi namelijk en dat mag gezien worden. Alle activiteiten van Dance Connects Community dragen bij aan de positieve beeldvorming rondom mensen van 60 jaar en ouder en daar werk ik heel graag aan mee!

SAM BERGSMA / DANSDOCENT

Sam Bergsma is afgestudeerd aan de opleiding Docent Theaterdans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. De afgelopen jaren heeft Sam zich gespecialiseerd op het gebied van danseducatie binnen het basis- en middelbaar onderwijs. Sam werkt voor verschillende opdrachtgevers zoals o.a. Kunst Centraal en Het Nationale Ballet en doceert verschillende stijlen aan uitlopende doelgroepen in leeftijd en/of niveau. Vanuit een ontspannen en positieve sfeer laat Sam haar leerlingen hun eigen bewegingstaal ontdekken. Stimuleren en ontwikkelen van creativiteit en verbeelding zijn hierin belangrijke onderdelen. Sam geeft Slow Flow in het Menno Simonzhuis in Zuid en Moderne Dans 60+ op de locaties Wladimir Dance Studios in Centrum en Dans Dansen in Zuid.

 

Samen in het dansgevoel komen is elke les weer een bijzondere ervaring. Ik geniet ervan mensen van alle leeftijden  te zien opleven: gezichten die gaan stralen, energie die stroomt, de ontmoeting met elkaar en de verrassing die volgt van wat mogelijk is.

JASMIJN ANTONISSE / DANSDOCENT

In 1985 heeft Jasmijn Antonisse haar dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Ze was een van de oprichters van de choreografie afdeling van Crea. Als danseres werkte Jasmijn met verschillende choreografen, waaronder Michael Clark, PereFaura, Amos Ben-Tal, en danste in diverse producties van Het Muziektheater te Amsterdam. Haar lesstijl kenmerkt zich door het contrast tussen energieke en explosieve bewegingen en meer gevoelige en subtiele bewegingen met oog voor detail en humor. Jasmijn geeft 60+ lessen in Amsterdam Dance Centre op IJburg.

Als dansdocent, hou ik mij vooral bezig met motiveren, uitdagen en ontwikkelen van dansers. Tijdens de lessen probeer ik een eenheid te creëren waarbij deelnemers zich veilig en gewaardeerd voelen. Deze aanpak zorgt voor een hechte groep dansers die elkaar motiveren en stimuleren.

SANNE FOKKENS / DANSDOCENT & DRAMATURG BIJ DANCE CONNECTS COMPANY

Sanne Fokkens is vaste partner van Dance Connects Community en volgde de Docenten Opleiding Dans aan ArtEZ (Arnhem) en Theaterwetenschap aan de UvA (Amsterdam). Sindsdien werkt ze als dansdocent, danser, educatie-medewerker, adviseur, choreograaf en dramaturg voor en met verschillende dansgezelschappen en doelgroepen. Waaronder Danstheater VOS, dat zij oprichtte: een dansgezelschap dat moderne theaterdans naar ouderen in woonzorgcentra brengt en met senioren en kinderen dansprojecten uitvoert. Momenteel doceert zij moderne dans- en musicallessen aan kinderen van 1,5-14 jaar en 50-plussers. Eveneens doet Sanne regelmatig danstheaterprojecten met kinderen, ouderen en/of verzorgers samen, die altijd uitmonden in prachtige presentaties. Sanne geeft 50/60+ lessen in De Banne in Noord.

 

Ik hou van dans omdat het elke keer nieuw is en bij iedereen anders. Dans is voor mij alle beweging en als je daar nog een boodschap in kan leggen, wordt het magisch. Senioren kunnen die magie bewerkstelligen! Omdat ze wijs van lichaam en geest zijn, een heel leven van ervaringen met zich meedragen en open staan voor nieuwe dingen. Dat alleen al, maakt elke les een feestje!

LORENZO KOPPENAAL / DANSDOCENT

Lorenzo Koppenaal is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als uitvoerend danser en hij heeft tevens gestudeerd aan de Conservatory of Dance in New York. Naast het verzorgen van lessen in Nederland, is hij verbonden als gastdocent aan diverse dansinstituten in Duitsland, Italië en de Verenigde Staten. In de moderne lessen werkt hij veel met de bewegingsfilosofieën die overeenkomen met de Limón- en Cunningham techniek. Lorenzo geeft 60+ lessen in NoLIMIT, Wladimir Dance Studios (donderdag) en Studio Vredenburgh.

 

Dansen met senioren laat mij zien hoe relevant deze kunstvorm is. Dans raakt, bevraagt, verenigt en laat zien dat wij allemaal onszelf mogen zijn. Dat is het mooiste cadeau dat zij mij iedere les kunnen geven.

SOPHIA VAN DER PUTTEN / DANSDOCENT

Sophia van der Putten is performer, choreograaf en dans-/theaterdocent. Ze vindt het belangrijk om verbinding te creëren door middel van de taal die iedereen tot zijn beschikking heeft; de taal van het lichaam. In haar werk brengt ze ontmoetingen en uitwisselingen opgang tussen mensen en culturen, zowel in Nederland als daarbuiten.

 

Sophia studeerde in 2014 af als Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien maakt ze danstheatervoorstellingen met amateurs, gebaseerd op persoonlijke verhalen van de deelnemers. De voorstellingen speelden zowel in Amsterdam, als in São Paulo (Brazilië) en Moengo (Suriname). Als performer werkt ze samen met dans-/theatermakers en beeldend kunstenaars.

Sophia van der Putten is partner van Dance Connects Community en geeft Moderne Dans Techniek en Improvisatie 40+

MAYKE VAN VELDHUIZEN / DANSDOCENT & UITVOEREND DANSER IN DANCE CONNECTS COMPANY

Mayke van Veldhuizen is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als uitvoerend danser. Ze werkt momenteel als freelance danser, choreograaf en docent. Mayke heeft onder andere gedanst in choreografieën van Maurice Causey, Sanne Clifford, Jamie de Groot en Elias Lazaridus. Naast het dansen heeft Mayke in binnen- en buitenland workshops gegeven, onder andere aan Vertigo International Dance Program in Jeruzalem, The Stage in Moskou,  Circus Department Codarts in Rotterdam en Universidad de las Américas Puebla in Mexico. Sinds 2019 danst Mayke in Dance Connect Company. Mayke geeft Moderne Dans 60+ in Holendrecht in Zuidoost en Clifford Studio in West.

 

Ik vind het heel inspirerend om te zien hoe de dansers van Dance Connects opdrachten interpreteren en het eigen maken. Om de senioren te zien dansen met hun levenservaring, is heel bijzonder.

DIDO MIRCK / DANSDOCENT

Dido danst al sinds haar vijfde jaar. Na de Vooropleiding Theaterdans, heeft Dido het propedeusejaar van de Opleiding Moderne Theaterdans te Amsterdam en het propedeusejaar van de Opleiding Jazz Theaterdans in Tilburg gevolgd. Hierna studeerde zij aan de opleiding Tolk Nederlandse Gebarentaal. Dido is sinds 2004 werkzaam als tolk, als danser en dansdocent. Dido geeft samen met Emily (om de maand) Slow Flow in Eben Haëzer in Zuidoost.

Het is een geweldige uitdaging om mensen uit hun schulp te helpen kruipen en de wereld in te laten dansen, om zo zichzelf, en daarbij dus hun hele wezen, inclusief hun lichaam te omarmen.
Ik hoop een veilige inspirerende omgeving te creëren waar elke danser of bezoeker zichzelf kan zijn. Waar hij zijn lichaam herontdekt en kan genieten van alle mogelijkheden die het samenzijn, de ruimte en de muziek met zich meebrengen.

EMILY SHAW / DANSDOCENT

Emily heeft een achtergrond in moderne dans (The Place, London, 1991) en heeft als freelance professionele danser gewerkt. Daarna heeft Emily ervoor gekozen om haar passie voor dans te combineren met haar interesse in psychologie en het werken met mensen. Dit leidde tot een HBO (equivalent) opleiding in Engeland, in Creatieve Therapie met dans als specialisme (2000). Daarnaast heeft ze een opleiding in Danstherapie gevolgd bij Codarts, Rotterdam (2007). Nu, werkt ze als danstherapeut voor volwassenen met een verstandelijke beperking en met individuen in haar eigen praktijk. Emily geeft samen met Dido (om de maand) Slow Flow in Eben Haëzer in Zuidoost.

Naast mijn werk als danstherapeut ben ik een Dance for Health opgeleide dansdocent en ik geef lessen aan oudere mensen en mensen met dementie, parkinson en andere chronische ziektes. Tevens, geef ik 'Movement of Awareness' groepslessen voor mensen die dans en beweging willen gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling.

Please reload

Stichting Dance Connects

Oostakkerstraat 39

1066 HR Amsterdam

info@danceconnects.nl

+31 (0)6 19 16 49 26

NL91 RABO 0305064290

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in!