Floortje_edited.jpg
FLOORTJE ROUS
Creatief Leider / Choreograaf

Floortje Rous is afgestudeerd aan de Dansacademie van Tilburg als Choreograaf en Docent Dans. Na haar studie heeft ze les gegeven op balletscholen en voor kleine festivals choreografieën geproduceerd.

 

Ook heeft ze gedanst in eigen producties en bij een dansgezelschap dat locatietheater maakt. Na jaren gewerkt te hebben met jongeren in het regulier middelbaar onderwijs en op theaterscholen, is Floortje zich volledig gaan richten op dans voor en met senioren.

 

Van werken met oudere dansers leer ik dat iedere dag een nieuwe kans is en je nooit te oud bent om nieuwe dingen te leren. Dat je niet bang hoeft te zijn om ouder te worden, zolang je blijft bewegen, fysiek, klein of groot, en mentaal. Ik zie wilskracht, talent en creativiteit, ook op zeer hoge leeftijd. Het mooiste vind ik de eigenheid, die lijkt te groeien met de jaren. Dat geeft mij kracht en inspiratie in mijn eigen leven.

8323AFE8-AC4F-4F0B-A238-2F2515D586B8.JPG
MARIEKE JOSSELET
Marketing, PR & Communicatie Adviseur

Marieke Josselet studeerde Fotografie aan de Koninklijke Academie voor de Kunsten in Den Haag en Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Hogeschool van Amsterdam en de UvA. Na 10 jaar voor vaste werkgevers in de zorg, welzijn, kunst en cultuursector te hebben gewerkt, is zij eind 2015 haar eigen bedrijf gestart onder de naam Let’s go Public.

 

Marieke werkt met creatieve makers en organisaties die maatschappelijk betrokken zijn. In de afgelopen jaren heeft zij o.a. gewerkt voor Third Space, Building Conversation, EventHands en Vitamine Z.

Door mensen van 60 jaar en ouder wekelijks te stimuleren om zich te uiten door middel van moderne dans, wordt het leven verrijkt. Hun eigen leven, maar ook de maatschappij wordt verrijkt. Ouder worden is mooi namelijk en dat mag gezien en gevierd worden. Alle activiteiten van Dance Connects Community dragen bij aan de positieve beeldvorming rondom mensen van 60 jaar en ouder en daar werk ik heel graag aan mee. 

DSC00726_edited_edited.jpg
KIM DOELEMAN
Dansdocent / Fotograaf

Kim Doeleman is afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten als Uitvoerend Danser/Maker. Ze heeft gewerkt met internationale choreografen zoals Amos Ben-Tal, Ann van den Broek, Joeri Dubbe en Václav Kunes.

 

Naast haar studie heeft ze haar vaardigheden als fotograaf en docent dans verder ontwikkelt. Sinds 2015 is Kim betrokken bij Dance Connects als fotograaf en assistent choreografie. Sinds september 2016 is zij ook docent. Kim geeft 60+ lessen in Meneer de Wit, Mirror Centre en Sportcentrum VU.

 

Vooral de puurheid, levenservaring en creativiteit die de deelnemers met zich meedragen en toevoegen aan dit project vind ik inspirerend

Ik vind het bijzonder om bij te mogen dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van deelnemers. Dans is universeel. Het verbindt, verjongt en creëert geluk. 

Jasmijn%20Dance%20Connects_edited.jpg
JASMIJN ANTONISSE
Dansdocent

In 1985 heeft Jasmijn Antonisse haar dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Ze was een van de oprichters van de choreografie afdeling van Crea.

 

Als danseres werkte Jasmijn met verschillende choreografen, waaronder Michael Clark, PereFaura, Amos Ben-Tal, en danste in diverse producties van Het Muziektheater te Amsterdam.

 

Haar lesstijl kenmerkt zich door het contrast tussen energieke en explosieve bewegingen en meer gevoelige en subtiele bewegingen met oog voor detail en humor. Jasmijn geeft 60+ lessen in Amsterdam Dance Centre op IJburg. 

Als dansdocent hou ik mij vooral bezig met motiveren, uitdagen en ontwikkelen van dansers. Tijdens de lessen probeer ik een eenheid te creëren waarbij deelnemers zich veilig en gewaardeerd voelen. Deze aanpak zorgt voor een hechte groep dansers die elkaar motiveren en stimuleren.

IMG_9739BW_edited.jpg
MAYKE VAN VELDHUIZEN
Dansdocent / Danser Dance Connects Company

Mayke van Veldhuizen is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als Uitvoerend Danser. Ze werkt momenteel als freelance danser, choreograaf en docent. 

 

Mayke heeft onder andere gedanst in choreografieën van Maurice Causey, Sanne Clifford, Jamie de Groot en Elias Lazaridus. Naast het dansen heeft Mayke in binnen- en buitenland workshops gegeven, onder andere aan Vertigo International Dance Program in Jeruzalem, The Stage in Moskou, Circus Department Codarts in Rotterdam en Universidad de las Américas Puebla in Mexico.

 

Sinds 2019 danst Mayke in Dance Connect Company. Mayke geeft Moderne Dans 60+ in Holendrecht, de Cliffordstudio, in Studio Vredenburgh en online.

 

Ik vind het heel inspirerend om te zien hoe de dansers van Dance Connects opdrachten interpreteren en het eigen maken. Om de senioren te zien dansen met hun levenservaring, is heel bijzonder.

Photo-on-19-11-17-at-12_edited_edited_ed
EMILY SHAW
Dansdocent 

Emily Shaw heeft een achtergrond in moderne dans (The Place, London, 1991) en heeft als freelance professionele danser gewerkt. Daarna heeft Emily ervoor gekozen om haar passie voor dans te combineren met haar interesse in psychologie en het werken met mensen. Dit leidde tot een HBO (equivalent) opleiding in Engeland, in Creatieve Therapie met dans als specialisme (2000).

 

Daarnaast heeft ze een opleiding in Danstherapie gevolgd bij Codarts, Rotterdam (2007). Nu, werkt ze als danstherapeut voor volwassenen met een verstandelijke beperking en met individuen in haar eigen praktijk.


Naast mijn werk als danstherapeut ben ik een Dance for Health opgeleide dansdocent en ik geef lessen aan oudere mensen en mensen met dementie, parkinson en andere chronische ziektes. Tevens, geef ik 'Movement of Awareness' groepslessen voor mensen die dans en beweging willen gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling.

Headshot online 1_edited_edited.jpg
SOPHIA VAN DER PUTTEN
Dansdocent 

Sophia van der Putten is Performer, Choreograaf en Dans-/theaterdocent. Ze vindt het belangrijk om verbinding te creëren door middel van de taal die iedereen tot zijn beschikking heeft; de taal van het lichaam. In haar werk brengt ze ontmoetingen en uitwisselingen opgang tussen mensen en culturen, zowel in Nederland als daarbuiten. 

 

Sophia studeerde in 2014 af als Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien maakt ze danstheatervoorstellingen met amateurs, gebaseerd op persoonlijke verhalen van de deelnemers. De voorstellingen speelden zowel in Amsterdam, als in São Paulo (Brazilië) en Moengo (Suriname). Als performer werkt ze samen met dans-/theatermakers en beeldend kunstenaars.

Sophia van der Putten is partner van Dance Connects Community en geeft Moderne Dans Techniek en Improvisatie 40+

Petra_edited_edited_edited.jpg
PETRA VAN AKEN
Dansdocent 

Petra heeft dansexpressie en choreografie gestudeerd aan de Theaterschool Amsterdam en ruimtelijke vormgeving aan de Kunstacademie Den Bosch. Vanaf 1989 werkt zij als Docent, Performer en Choreograaf.

Als Artistiek Leider en Choreograaf was Petra 14 jaar werkzaam bij Het Kabinet Danst, een collectief dat festivals op locatie organiseerde en voorstellingen maakte met dansers van alle leeftijden.

Petra choreografeert, maakt beeldende kunst en geeft les als gastdocent op kunstacademies in performance en performance-kunst-geschiedenis. Ook ontwikkelt zij beweeginterventies voor evenementen en congressen.

 

Haar lessen zijn gebaseerd op moderne dans, dansexpressie en bevatten invloeden uit oosterse bewegingstechnieken. Petra geeft online les op woensdag.

Ik vind het fijn om vanuit een eenvoudige dans en bewegingstechniek naar een creatief thema toe te werken. Bewegingsvrijheid, lichaamsbewustzijn, creativiteit en plezier staan centraal in de les. Ik streef ernaar om het hele lichaam in beweging te brengen en de poëzie van beweging in choreografieën en improvisaties te laten ervaren.

portret_edited.jpg
PAUL DIJKEMA
Zakelijk Leider

Paul Dijkema heeft meer dan 35 jaar ervaring in financiering en organisatie van organisaties in de podium­kunsten. Hij werkte vaak bij producerende instellingen als Zakelijk Leider of Directeur, maar heeft ook gefunctio­neerd als zelfstandig adviseur, bestuurder, subsidiënt en beleids­ontwikkelaar.

 

In de dans was hij o.a. betrokken bij talentontwikkeling van jonge choreografen (de voormalige DansWerkplaats Amsterdam), danstrainingen voor professionals (Henny Jurriëns Stichting) en modern en urban dansaanbod voor jongeren (Danstheater AYA en DOX). 

 

Het moment dat ik 60 werd bracht ook een verandering teweeg bij mijn beroepsmatige oriëntatie. Terwijl ik in het verleden vaak werkte met jonge makers, uitvoerders of publieksgroepen, realiseerde ik me opeens veel sterker het belang van oudere doelgroepen, waar ik tenslotte zelf ook bij behoor. De manier waarop Dance Connects met heel veel zingeving en energie oudere mensen stimuleert om te dansen, te bewegen en gezond te blijven, is daarom na een langjarige werkervaring een nieuwe en verrijkende inspiratiebron.

Roos_edited_edited.jpg
ROOS GERRITSEN
Coördinator Vrijwilligers 

Roos is afgestudeerd als Pedagoog en heeft jarenlang in de hulpverlening gewerkt. Naast haar werk heeft zij zich ingezet als vrijwilliger voor verschillende organisaties. Zo heeft zij kampen georganiseerd voor kinderen met gedragsproblematiek, diabetes en een migratie achtergrond. Daarnaast heeft zij een activiteitencommissie opgezet voor oudere mensen en (buurt)bewoners in Amsterdam Nieuw-West. 

 

Ik geloof in een inclusieve maatschappij waarin iedereen ertoe doet. Als je gepensioneerd bent, stap je uit het werkende leven maar draai je wel mee in de samenleving. De levenservaring en rust die ouderen brengen, vind ik inspirerend en heel waardevol. Ik vind het bijzonder om te werken voor een organisatie die, door middel van dans, zorgt voor verbinding met jezelf en met elkaar.

photo_2019-06-16_21-11-17_edited.jpg
SAM BERGSMA
Dansdocent

Sam Bergsma is afgestudeerd aan de opleiding Docent Theaterdans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. De afgelopen jaren heeft Sam zich gespecialiseerd op het gebied van danseducatie binnen het basis- en middelbaar onderwijs.

 

Sam werkt voor verschillende opdrachtgevers zoals o.a. Kunst Centraal en Het Nationale Ballet en doceert verschillende stijlen aan uitlopende doelgroepen in leeftijd en/of niveau.

 

Vanuit een ontspannen en positieve sfeer laat Sam haar leerlingen hun eigen bewegingstaal ontdekken. Stimuleren en ontwikkelen van creativiteit en verbeelding zijn hierin belangrijke onderdelen. Sam geeft Slow Flow in Huis van de Wijk De Boeg en Moderne Dans 60+ bij Wladimir Dance Studios.

 

Samen in het dansgevoel komen is elke les weer een bijzondere ervaring. Ik geniet ervan mensen van alle leeftijden  te zien opleven: gezichten die gaan stralen, energie die stroomt, de ontmoeting met elkaar en de verrassing die volgt van wat mogelijk is.

IMG_0950_edited.jpg
LORENZO KOPPENAAL
Dansdocent

Lorenzo Koppenaal is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als Uitvoerend Danser en hij heeft tevens gestudeerd aan de Conservatory of Dance in New York.

 

Naast het verzorgen van lessen in Nederland, is hij verbonden als gastdocent aan diverse dansinstituten in Duitsland, Italië en de Verenigde Staten.

 

In de moderne lessen werkt hij veel met de bewegingsfilosofieën die overeenkomen met de Limón- en Cunningham techniek. Lorenzo geeft 60+ lessen in NoLIMIT, Wladimir Dance Studios en Studio Vredenburgh.

 

Dansen met senioren laat mij zien hoe relevant deze kunstvorm is. Dans raakt, bevraagt, verenigt en laat zien dat wij allemaal onszelf mogen zijn. Dat is het mooiste cadeau dat zij mij iedere les kunnen geven.

image0_edited.jpg
DIDO MIRCK
Dansdocent 

Dido Mirck danst al sinds haar vijfde jaar. Na de Vooropleiding Theaterdans, heeft Dido het propedeusejaar van de Opleiding Moderne Theaterdans te Amsterdam en het propedeusejaar van de Opleiding Jazz Theaterdans in Tilburg gevolgd.

 

Hierna studeerde zij aan de opleiding Tolk Nederlandse Gebarentaal. Dido is sinds 2004 werkzaam als tolk, als danser en dansdocent. 

Het is een geweldige uitdaging om mensen uit hun schulp te helpen kruipen en de wereld in te laten dansen, om zo zichzelf, en daarbij dus hun hele wezen, inclusief hun lichaam te omarmen.
Ik hoop een veilige inspirerende omgeving te creëren waar elke danser of bezoeker zichzelf kan zijn. Waar zij hun lichaam herontdekken en kunnen genieten van alle mogelijkheden die het samenzijn, de ruimte en de muziek met zich meebrengen.

Zsolt-Szederkenyi-4537_edited_edited_edi
DIEGO OLIVEIRA
Dansdocent 

Diego Oliveira is oorspronkelijk een straat- en hedendaagse danser die zich heeft ontwikkeld op het gebied van performance kunst. In 2006 maakte hij onderdeel uit van Verve Dance Company en in 2007 deed hij zijn eerste professionele tour door Brazilië en Zuid-Amerika.

In 2010 verhuisde Diego van Brazilië naar Amsterdam, waar hij danslessen, internationale workshops en artistieke evenementen organiseerde. In 2012 richtte hij een “only men” collectief op genaamd Brotherhood. Hiermee ontwikkelt hij korte dans-theaterproducties voor verschillende evenementen zoals het multiculturele festival Indomania.

Diego is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, richting School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO). Zijn werk was te zien in Veem Theater, Melkweg, Frascati en Uffer Studio’s Berlijn. Daarnaast ontwikkelt hij zijn eigen onderwijsmethode ‘organische beweging’ en geeft les bij verschillende organisaties. Op zaterdagochtend verzorgt Diego de online les via Zoom en op dinsdag de lessen bij Dans Dansen. 

anke-ltste_edited.png
ANKE OTTEMA
Dansdocent 

Anke studeerde uitvoerend klassiek ballet en moderne dans aan de Rotterdamse Dansacademie. Ze danste in verschillende gezelschappen. Nu is zij Dansdocent en geeft ze les aan diverse doelgroepen van jong tot oud en onder andere aan mensen met Parkinson, MS of reuma. Anke geeft wekelijks Slow Flow in Amstelveen.

In mijn lessen wil ik graag mensen zien genieten. Bij iemand een ontwikkeling zien, dat is voor mij eigenlijk waar het om draait, en als dat lukt dan is dat puur genieten of zelfs kippenvel.