Floortje_edited.jpg
FLOORTJE ROUS
Creatief Leider

Floortje Rous is afgestudeerd aan de Dansacademie van Tilburg als Choreograaf en Docent Dans. Na haar studie heeft ze les gegeven op balletscholen en voor kleine festivals choreografieën geproduceerd.

 

Ook heeft ze gedanst in eigen producties en bij een dansgezelschap dat locatietheater maakt. Na jaren gewerkt te hebben met jongeren in het regulier middelbaar onderwijs en op theaterscholen, is Floortje zich volledig gaan richten op dans voor en met senioren.

 

Van werken met oudere dansers leer ik dat iedere dag een nieuwe kans is en je nooit te oud bent om nieuwe dingen te leren. Dat je niet bang hoeft te zijn om ouder te worden, zolang je blijft bewegen, fysiek, klein of groot, en mentaal. Ik zie wilskracht, talent en creativiteit, ook op zeer hoge leeftijd. Het mooiste vind ik de eigenheid, die lijkt te groeien met de jaren. Dat geeft mij kracht en inspiratie in mijn eigen leven.

8323AFE8-AC4F-4F0B-A238-2F2515D586B8.JPG
MARIEKE JOSSELET
Marketing & PR Coördinator

Marieke Josselet studeerde Fotografie aan de Koninklijke Academie voor de Kunsten in Den Haag en Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Hogeschool van Amsterdam en de UvA. Na 10 jaar voor vaste werkgevers in de zorg, welzijn, kunst en cultuursector te hebben gewerkt, is zij eind 2015 haar eigen bedrijf gestart onder de naam Let’s go Public.

 

Marieke werkt met creatieve makers en organisaties die maatschappelijk betrokken zijn. In de afgelopen jaren heeft zij o.a. gewerkt voor Third Space, Building Conversation, EventHands en Vitamine Z.

Door mensen van 60 jaar en ouder wekelijks te stimuleren om zich te uiten door middel van moderne dans, wordt het leven verrijkt. Hun eigen leven, maar ook de maatschappij wordt verrijkt. Ouder worden is mooi namelijk en dat mag gezien en gevierd worden. Alle activiteiten van Dance Connects Community dragen bij aan de positieve beeldvorming rondom mensen van 60 jaar en ouder en daar werk ik heel graag aan mee. 

JOYCE TIJVELEIJN-ZWANEVELD

Office Manager | Dansdocent

Joyce Tijveleijn-Zwaneveld is na de vooropleidingen van de Nationale Balletacademie en de Theaterschool, afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten van Amsterdam als Docent Theaterdans. Sindsdien stond haar leven in het teken van het overdragen deze fysieke, expressieve en interactieve kunstvorm aan dansers van 3 tot 90 jaar in en rond Amsterdam.

 

Naast haar werkzaamheden als dansdocent heeft zij 12 jaar de dagelijkse leiding gedeeld op Balletschool de Toverfluit en was zij werkzaam als organisatie-assistent en onderwijsontwikkelaar bij de DaVinci Academie.

 

In mijn lessen wil ik vooral inspireren en verbinden. Door een lessituatie te creëren waar men zich prettig en veilig voelt, kan bij iedereen de danser naar boven komen. Dansplezier staat voorop, terwijl we ons lichaamsbewustzijn vergroten en het lijf soepel houden. Het geeft mij enorm veel energie als ik mensen zie stralen en genieten van dans. Dit met elkaar doen, samen het dansgevoel beleven, dat maakt voor mij een dansles bijzonder.

photo_2019-06-16_21-11-17_edited.jpg
SAM BERGSMA
Dansdocent

Sam Bergsma is afgestudeerd aan de opleiding Docent Theaterdans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. De afgelopen jaren heeft Sam zich gespecialiseerd op het gebied van danseducatie binnen het basis- en middelbaar onderwijs.

 

Sam werkt voor verschillende opdrachtgevers zoals o.a. Kunst Centraal en Het Nationale Ballet en doceert verschillende stijlen aan uitlopende doelgroepen in leeftijd en/of niveau.

 

Vanuit een ontspannen en positieve sfeer laat Sam haar leerlingen hun eigen bewegingstaal ontdekken. Stimuleren en ontwikkelen van creativiteit en verbeelding zijn hierin belangrijke onderdelen. 

 

Samen in het dansgevoel komen is elke les weer een bijzondere ervaring. Ik geniet ervan mensen van alle leeftijden  te zien opleven: gezichten die gaan stralen, energie die stroomt, de ontmoeting met elkaar en de verrassing die volgt van wat mogelijk is.

IMG_9739BW_edited.jpg
MAYKE VAN VELDHUIZEN
Dansdocent

Mayke van Veldhuizen is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als Uitvoerend Danser. Ze werkt momenteel als freelance danser, choreograaf en docent. 

 

Mayke heeft onder andere gedanst in choreografieën van Maurice Causey, Sanne Clifford, Jamie de Groot en Elias Lazaridus. Naast het dansen heeft Mayke in binnen- en buitenland workshops gegeven, onder andere aan Vertigo International Dance Program in Jeruzalem, The Stage in Moskou, Circus Department Codarts in Rotterdam en Universidad de las Américas Puebla in Mexico.

Ik vind het heel inspirerend om te zien hoe de dansers van Dance Connects opdrachten interpreteren en het eigen maken. Om de senioren te zien dansen met hun levenservaring, is heel bijzonder.

Headshot online 1_edited_edited.jpg
SOPHIA VAN DER PUTTEN
Dansdocent 

Sophia van der Putten is Performer, Choreograaf en Dans-/theaterdocent. Ze vindt het belangrijk om verbinding te creëren door middel van de taal die iedereen tot zijn beschikking heeft; de taal van het lichaam. In haar werk brengt ze ontmoetingen en uitwisselingen opgang tussen mensen en culturen, zowel in Nederland als daarbuiten. 

 

Sophia studeerde in 2014 af als Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien maakt ze danstheatervoorstellingen met amateurs, gebaseerd op persoonlijke verhalen van de deelnemers. De voorstellingen speelden zowel in Amsterdam, als in São Paulo (Brazilië) en Moengo (Suriname). Als performer werkt ze samen met dans-/theatermakers en beeldend kunstenaars.

Sophia van der Putten is partner van Dance Connects Community en geeft Moderne Dans Techniek en Improvisatie 40+

Petra_edited_edited_edited.jpg
PETRA VAN AKEN
Dansdocent 

Petra heeft dansexpressie en choreografie gestudeerd aan de Theaterschool Amsterdam en ruimtelijke vormgeving aan de Kunstacademie Den Bosch. Vanaf 1989 werkt zij als Docent, Performer en Choreograaf.

Als Artistiek Leider en Choreograaf was Petra 14 jaar werkzaam bij Het Kabinet Danst, een collectief dat festivals op locatie organiseerde en voorstellingen maakte met dansers van alle leeftijden.

Petra choreografeert, maakt beeldende kunst en geeft les als gastdocent op kunstacademies in performance en performance-kunst-geschiedenis. Ook ontwikkelt zij beweeginterventies voor evenementen en congressen.

 

Haar lessen zijn gebaseerd op moderne dans, dansexpressie en bevatten invloeden uit oosterse bewegingstechnieken. 

Ik vind het fijn om vanuit een eenvoudige dans en bewegingstechniek naar een creatief thema toe te werken. Bewegingsvrijheid, lichaamsbewustzijn, creativiteit en plezier staan centraal in de les. Ik streef ernaar om het hele lichaam in beweging te brengen en de poëzie van beweging in choreografieën en improvisaties te laten ervaren.

VERA VAN WEERDEN

Dansdocent 

Vera is in 2014 afgestudeerd aan de ArtEZ dansacademie en brengt sindsdien verschillende groepen in beweging. In het speciaal- en primair onderwijs en amateur dansers van 2 tot 92 jaar. Ze werkt het liefst vanuit de moderne dans, dansexpressie en andere vormen van improvisatie.

 

Wat ik zo mooi vind aan het werken met oudere mensen, is de eigenheid en vrijheid die zij hebben. Dit vind ik prachtig om te zien en is een inspiratie bron voor mij om nog vrijer te bewegen en me te uiten in dans. Deze kracht wil ik doorgeven en iedereen in het hier en nu hun eigen dans laten dansen.

MASCHA TIELEMANS

Dansdocent 

Mascha werkt als danskunstenaar, psycholoog, coördinator en organisator op het gebied van kunst, onderwijs en gezondheidszorg. Mascha creëert, inspireert, motiveert en verbindt in dans en woord.

Mascha werkt met individuen en groepen vanuit haar bedrijf MAS&CO. en in samenwerking met verschillende organisaties. Ze runde 5 jaar een dansstudio in Haarlem. Maakte verschillende dansvoorstellingen op locatie o.a. in Haarlem. Ze werkte als coördinator van het Jeugd Cultuur en Sport Fonds in Haarlem, ze was manager van een muziekband genaamd Sabali en werkte als begeleider bij Ontmoetingscentrum Zandstroom in Zandvoort. Momenteel werkt Mascha als project manager bij Ecole des Sables in Toubab Dialaw, Senegal.

 

Ik werk en leef vanuit een positieve benadering en zie gemakkelijk verbanden. Ik ben gewend om een groep zo te leiden dat iedereen zich betrokken en verantwoordelijk voelt, zodat we het ook echt gezamenlijk doen. Ik heb oog voor het individu. Jij bent jij en dat is helemaal oké. Tijdens het samenzijn met de ander probeer ik een veiligheid te creëren waardoor de ander een verbinding kan maken met het eigen lichaam, daardoor vrij(er) voelt en vanuit daar in het moment kan zijn en vervolgens voort kan bewegen.

IMG_7391 copy.jpg
ARNOUT VAN DER ZWAAL
Zakelijk Leider

Arnout van der Zwaal is politicoloog en werkt met verschillende non-profits aan de zakelijke ondersteuning. In een vorig leven organiseerde hij muziekevenementen, nu is hij actief in het sociaal-culturele veld voor mensen die te maken hebben met leeftijds -en cultuurgebonden labels. 

 

Wat mij inspireert aan Dance Connects is de ongebreidelde inzet in gemeenschapsvorming: uiteraard het vinden van gelijkgestemden tijdens het dansen. Maar ook: het talent onderkennen van diegene waar je mee danst of die naast je staat. Het gaat om je capaciteiten, niet om het label die je vanuit de zorg of een instantie meekrijgt. Als performer creëer je namelijk eigenaarschap: dit bepaalt je identiteit!

Roos_edited_edited.jpg
ROOS GERRITSEN
Coördinator Vrijwilligers 

Roos is afgestudeerd als Pedagoog en heeft jarenlang in de hulpverlening gewerkt. Naast haar werk heeft zij zich ingezet als vrijwilliger voor verschillende organisaties. Zo heeft zij kampen georganiseerd voor kinderen met gedragsproblematiek, diabetes en een migratie achtergrond. Daarnaast heeft zij een activiteitencommissie opgezet voor oudere mensen en (buurt)bewoners in Amsterdam Nieuw-West. 

 

Ik geloof in een inclusieve maatschappij waarin iedereen ertoe doet. Als je gepensioneerd bent, stap je uit het werkende leven maar draai je wel mee in de samenleving. De levenservaring en rust die ouderen brengen, vind ik inspirerend en heel waardevol. Ik vind het bijzonder om te werken voor een organisatie die, door middel van dans, zorgt voor verbinding met jezelf en met elkaar.

DSC00726_edited_edited.jpg
KIM DOELEMAN
Dansdocent

Kim Doeleman is afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten als Uitvoerend Danser/Maker. Ze heeft gewerkt met internationale choreografen zoals Amos Ben-Tal, Ann van den Broek, Joeri Dubbe en Václav Kunes.

 

Naast haar studie heeft ze haar vaardigheden als fotograaf en docent dans verder ontwikkelt. Sinds 2015 is Kim betrokken bij Dance Connects als fotograaf en assistent choreografie. Sinds september 2016 is zij ook docent. 

 

Vooral de puurheid, levenservaring en creativiteit die de deelnemers met zich meedragen en toevoegen aan dit project vind ik inspirerend

Ik vind het bijzonder om bij te mogen dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van deelnemers. Dans is universeel. Het verbindt, verjongt en creëert geluk. 

Jasmijn%20Dance%20Connects_edited.jpg
JASMIJN ANTONISSE
Dansdocent

In 1985 heeft Jasmijn Antonisse haar dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Ze was een van de oprichters van de choreografie afdeling van Crea.

 

Als danseres werkte Jasmijn met verschillende choreografen, waaronder Michael Clark, PereFaura, Amos Ben-Tal, en danste in diverse producties van Het Muziektheater te Amsterdam.

 

Haar lesstijl kenmerkt zich door het contrast tussen energieke en explosieve bewegingen en meer gevoelige en subtiele bewegingen met oog voor detail en humor. 

Als dansdocent hou ik mij vooral bezig met motiveren, uitdagen en ontwikkelen van dansers. Tijdens de lessen probeer ik een eenheid te creëren waarbij deelnemers zich veilig en gewaardeerd voelen. Deze aanpak zorgt voor een hechte groep dansers die elkaar motiveren en stimuleren.

Zsolt-Szederkenyi-4537_edited_edited_edi
DIEGO OLIVEIRA
Dansdocent 

Diego Oliveira is oorspronkelijk een straat- en hedendaagse danser die zich heeft ontwikkeld op het gebied van performance kunst. In 2006 maakte hij onderdeel uit van Verve Dance Company en in 2007 deed hij zijn eerste professionele tour door Brazilië en Zuid-Amerika.

In 2010 verhuisde Diego van Brazilië naar Amsterdam, waar hij danslessen, internationale workshops en artistieke evenementen organiseerde. In 2012 richtte hij een “only men” collectief op genaamd Brotherhood. Hiermee ontwikkelt hij korte dans-theaterproducties voor verschillende evenementen zoals het multiculturele festival Indomania.

Diego is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, richting School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO). Zijn werk was te zien in Veem Theater, Melkweg, Frascati en Uffer Studio’s Berlijn. Daarnaast ontwikkelt hij zijn eigen onderwijsmethode ‘organische beweging’ en geeft les bij verschillende organisaties. 

anke-ltste_edited.png
ANKE OTTEMA
Dansdocent 

Anke studeerde uitvoerend klassiek ballet en moderne dans aan de Rotterdamse Dansacademie. Ze danste in verschillende gezelschappen. Nu is zij Dansdocent en geeft ze les aan diverse doelgroepen van jong tot oud en onder andere aan mensen met Parkinson, MS of reuma. 

In mijn lessen wil ik graag mensen zien genieten. Bij iemand een ontwikkeling zien, dat is voor mij eigenlijk waar het om draait, en als dat lukt dan is dat puur genieten of zelfs kippenvel.

IRINA HÜFNER

Dansdocent 

Irina is Performer, Dansdocent en Choreograaf. Na haar opleiding tot uitvoerende danseres in Duitsland, is zij in 2017 afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als Docent Dans.

Irina creëert dansvoorstellingen en initieert 

uitwisselingsprogramma's. Zij is medeoprichter van het collectief SONGA, waarmee ze in 2018/2019 Trānseō choreografeerde en in Nairobi en Amsterdam opvoerde. In haar werk, dat te zien was in Duitsland, Nederland, Peru en Kenia zoekt Irina naar empathie en authenticiteit.

 

Irina ontwikkelt lesprogramma's en methodieken voor stichtingen, projecten en diverse groepen. Hierin richt zij zich op het ontdekken van het verbindende element tussen mensen en culturen. Zij werkt onder andere samen met ICK Amsterdam, Muziektheater PRA, Balletschool De Toverfluit, Artzone Nairobi en Dance Centre Kenya.

 

Dans leert ons te leven met een innerlijke passie en bewuste aandacht. Door een diepe connectie met je lijf creëer je jouw authentieke vorm van expressie. Voor mij staat Dance Connects dan ook voor het delen van de identiteit, het verhaal, de kracht en kwetsbaarheid met elkaar. 

JOURY VAN DER VECHT

Dansdocent 

Joury is performer, choreograaf en dansdocent. Na het afronden van zijn eerste opleiding en het behalen van zijn titel als Bouwkunde Ingenieur heeft Joury het roer omgegooid en is zijn passie voor dans achternagegaan. Tijdens zijn afstudeerjaar heeft Joury stage gelopen bij de Dance Connects Company en was hij een van de performers in LIVE / HUMAN CONDITIONS. In 2021 studeerde Joury af als Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

 

Vanuit zijn passie voor het creatieproces en met het doel om hedendaagse dans voor een breder publiek toegankelijk te maken is Joury het danscollectief Rorschach begonnen. Met Rorschach biedt Joury hedendaags danstheater aan waar de vrije expressie van het lichaam de centrale rol vervult. Het bewegende lichaam wordt tegen het licht gehouden van de actuele thematiek en daarmee op een kritische wijze in context gebracht.

 

In een tijd waar wij al zoveel ‘moeten’ voelt dans als een verademing. Dans geeft de ruimte voor het authentieke verhaal en de passie van de danser. Het brengt ons dichter bij onszelf en dichter bij elkaar. De eigenheid, de rijke identiteit en het unieke verhaal van de dansers van Dance Connects is wat mij zo aanspreekt. Delen door te geven en samen genieten van het moment is waar het voor mij om gaat.