Productieprogramma 2018

Het productieprogramma van Dance Connects bestaat uit een serie professionele danstrainingen, danslessen, repetities en optredens. Wekelijks volg je minimaal 1 moderne dansles en daarnaast repeteer je minimaal 1 keer per week 3 uur. Samen met professionele dansers en choreografen werk je aan het maken van choreografieën. De dansles volg je op een locatie naar keuze (kijk hier voor de mogelijkheden) en de repetities zijn in Amsterdam West. Het programma loopt van vrijdag 2 februari t/m 21 december 2018, met uitzondering van de maanden juli en augustus. Lees hieronder meer over de inhoud van het programma.

Trainingsmaand

We starten met een trainingsmaand. Dit is een introductieperiode, waarin je training krijgt van diverse professionals die jou opwarmen voor het repetitieproces wat volgt. In deze maand komen alle dansers van het gezelschap voor het eerst bij elkaar en wordt er nader met elkaar kennis gemaakt. De trainingsmaand bestaat uit 5 wekelijkse danstrainingen bij Zhembrovskyy Ballet & Dansschool. Deze school, opgericht door solist bij het Nationaal Ballet Alexander Zhembrovskyy, zal speciaal voor het gezelschap iedere week een klassieke balletles van 90 minuten verzorgen. Na de les volgt een repetitie van een uur. Deze repetitie zal iedere week door een andere professionele choreograaf worden verzorgd.

Data: 2 februari t/m 2 maart

Dag & tijd: vrijdag van 10.30 – 13.00 uur

Adres: Eerste Helmerstraat 102 -1/2 (betonnen trap nemen aan de zijkant van het gebouw en dan bevindt de studio zich op het dak).

 

Repetitieperiode

Na de trainingsmaand volgt de repetitieperiode, waarin er wekelijks 3 uur met het hele gezelschap wordt gerepeteerd bij Meneer de Wit. Daarnaast zullen er op andere momenten in de week repetities plaatsvinden in kleinere groepjes of individueel. Deze sessies zijn dus niet wekelijks voor iedereen, maar incidenteel en worden in overleg gepland.

Data groepsrepetities: 9 maart t/m 29 juni en 7 september t/m 21 december, m.u.v. 27 april en 26 oktober

Dag & tijd: vrijdag van 09.30 – 12.30 uur

Adres: Baarsjesweg 202

Voorstellingsperiode

Het programma wordt afgesloten met een voorstellingsperiode in het najaar van 2018. Er zullen dan in ieder geval 3 theateroptredens worden gegeven in Amsterdam. Mogelijk breidt deze periode zich verder uit naar meer voorstellingen eerder in het jaar of in het jaar daarop.

Optredens

De exacte data en tijden volgen nog, maar er staat in ieder geval op het programma in 2018:

  • 8 previews gedurende het jaar

  • 2 try-outs in juni en oktober

  • 3 theatervoorstellingen in december

 

Lessen in de Wijk

Gedurende het hele jaar volg je naast je repetitie ook gratis les bij Still Moving in de Wijk.

Lidmaatschap

Je kunt lid worden van Dance Connects Dance Company door een productiepakket aan te schaffen. Dit kost €460,00 per jaar. Heb je een Stadspas met groene stip, dan krijg je €100,00 korting*.

Dit pakket bestaat uit:

  • 5 professionele trainingssessies van 2,5 uur bij Zhembrovskyy Ballet & Dansschool

  • 30 wekelijke groepsrepetities van 3 uur

  • minimaal 5 privérepetities of repetities in een klein groepje van 2 uur

  • onbeperkt les volgen op alle locaties van Still Moving in de Wijk

  • 20% korting op een les of lespakket bij Zhembrovskyy Ballet & Dansschool

 

*Je kunt ook per maand betalen. Het bedrag wordt dan verdeeld over de 9 maanden van het programma, namelijk februari t/m juni en september t/m december. Per maand kost het productiepakket €50,00 of €40,00 met Stadspaskorting.