WELKOM AAN DE THEETAFEL!


Vanwege de coronamaatregelen missen we het theemoment tijdens de danslessen. Even ontspannen en elkaar zien, dat is waar jullie, maar wij ook, veel behoefte aan hebben. Beetje kletsen, beetje lachen en luisteren naar elkaar. Daarom zijn we vorige week de Theetafel begonnen.


De Theetafel is een plek om samen te komen. Via Zoom, want dat is veilig en nu wel mogelijk. Aan de Theetafel maken we contact en delen we ervaringen, wisselen we ideeën en gedachten uit. We geven aandacht aan elkaar en creëren gezelligheid en saamhorigheid.


Elke Theetafel heeft een ander thema, maar altijd een vrij karakter. Wij, Floortje en Marieke, zijn er om aanzetjes te geven, vragen te stellen en het gesprek een beetje te leiden. Ruimte is er voor iedereen, je kunt je (thee)ei kwijt, maar je kunt ook alleen luisteren naar de gesprekken van anderen.


Gezelligheid met een klein beetje inhoud. Dat is wat we bieden met de Theetafel. In ieder geval raken we elkaar zo weer even een beetje aan, figuurlijk dan : )


Afgelopen woensdag was de eerste keer virtueel thee met elkaar drinken. Marieke nodigde me uit om deel te nemen. Ik reageerde meteen positief, maar het was toch even een drempel die genomen moest worden. ‘Hoezo thee drinken voor een scherm? En wat had je elkaar te vertellen?’, vroeg ik me af. Maar wat was het leuk om elkaar weer te zien en te horen hoe het met iedereen gaat. En fijn om met Floortje, Marieke, Kim en mede dansers -bekend of niet- even je lief en leed te delen. Het was weer een opkikker. Ik raad iedereen aan om in elk geval een keer aan te schuiven en even lekker bij te kletsen. Ik doe de volgende keer zeker weer mee. Jullie ook? - Leta Spooren, danser en ambassadeur van Dance Connects

THEESTOF

Waar gaan we het over hebben? In eerste instantie zijn we heel benieuwd hoe het met je gaat. Daarnaast hebben we een aantal onderwerpen bedacht om over te praten. Dit zijn de onderwerpen voor de komende 6 tafels:

  • Woensdag 17 februari 11.00 - 12.00 uur / THUIS / Wat maakt jouw huis een thuis? Waar voel jij je thuis? We gaan ideeën over thuis delen met elkaar. Zoek een voorwerp dat voor jou thuis betekent en praat mee.

  • Woensdag 24 februari 11.00 - 12.00 uur / DANS / Wat betekent dans voor jou? Wat gebeurt er met je als je danst? We gaan niet alleen ervaringen uitdelen over dans, maar we gaan ook een korte gespreksoefening doen. Leg pen en papier klaar en deel jouw verhaal aan de Theetafel.

  • Woensdag 3 maart 11.00 - 12.00 uur / WERK / Wat doe je of heb je gedaan? Hoe vul je je dagen zonder werk? Hoe belangrijk is werk? We gaan een korte gespreksoefening doen over werk en ambities, vroeger en nu.

  • Woensdag 10 maart 11.00 - 12.00 uur / Vrij gesprek

  • Woensdag 24 maart 11.00 - 12.00 uur / LIEFDE & VRIENDSCHAP / Wat is belangrijk voor jou in liefde en vriendschap? Welke relaties zijn van belang voor je en waarom? Deel met ons een foto waarop iemand die jij lief hebt staat en vertel over deze persoon aan de Theetafel zonder oordeel.

  • Woensdag 31 maart 11.00 - 12.00 uur / FAMILIE / Wat is de betekenis van familie voor jou? Neem een familiefoto mee naar de Theetafel en deel met ons jouw ervaringen en gedachten.

  • Woensdag 7 april 11.00 - 12.00 uur / ZINGEVING / Wat is voor jou zingeving? Waar haal jij zingeving vandaan? Hoe vul je jouw leven op een voor jou en anderen zo prettig mogelijke manier? We gaan een beetje filosoferen aan de Theetafel vandaag.


Hè, gezellig, de Theetafel!

MEEDOEN?

Er kunnen 8 mensen per tafel aanschuiven. Je geeft je op via het rooster op de website en uiteraard is de Theetafel gratis - we zien jullie namelijk heel graag, juist in coronatijd!


O ja, soms worden theeclubjes alleen voor vrouwen georganiseerd, wij willen onze Theetafel uitdrukkelijk voor iedereen openstellen; man, vrouw, anders; iedereen is welkom. En mocht je iemand voor een Theetafel willen uitnodigen, wie dan ook, dan is dat helemaal oké.


Heb je vragen over of leuke ideeën voor de Theetafel? Stuur dan een e-mail naar Marieke of Floortje.