VRIJWILLIGE DANSBEGELEIDER "HET PLEZIER VAN SAMEN DANSEN"


Onze Slow Flow is een gevarieerde moderne dansles 60+, waaraan iedereen op eigen niveau kan deelnemen. De les is heel geschikt voor mensen die minder mobiel zijn, maar toegankelijk voor iedereen. Iedereen is welkom, want we denken dat het goed is om onze maatschappij en dus ook onze danslessen inclusief te maken en te houden.


Zorg, Welzijn en Buurt

We bieden Slow Flow lessen bij het Menno Simonszhuis in Zuid, Eben Haëzer in Zuidoost en De Klinker in West. We werken in deze woonzorgcentra samen met dagbesteding, zorgverlening en welzijnsorganisaties die zich inzetten voor buurtparticipatie.

Kwetsbare mensen van 60 jaar en ouder uit de wijk en uit de zorg nemen deel aan de Slow Flow lessen. Mensen kunnen zowel staand als zittend meedoen en er wordt gedanst in een ontspannen sfeer met aandacht voor houding, ritme, beweging en creativiteit.


Hart voor mensen en beweging

Om de dansdocent en de deelnemers van de slow flow lessen te ondersteunen zijn we op zoek naar vrijwillige dansbegeleiders met hart voor mensen en beweging. We zijn op zoek naar iemand die het het leuk vindt om met mensen te dansen en hen persoonlijk te stimuleren en motiveren om in beweging te komen.


Francisca de Jong is onze vrijwillige dansbegeleider op de locatie Eben Haëzer in Zuidoost. Zij deelt haar ervaringen.


'Je bent als begeleider de schakel tussen de docent en de mensen in de groep. Waar de docent de hele groep aanspreekt en de bewegingen aangeeft, ga ik als begeleider af op het individu om aan te moedigen, over de streep te trekken, bij de les te krijgen, uit te dagen en soms juist tot rust te brengen. Dat doe ik door contact te maken en samen te bewegen, soms door aan te raken. Ik doe dat volledig intuïtief, waarbij ik wel in de gaten hou dat de focus op de docent blijft en zij het overzicht kan houden.'


Het plezier van samen dansen

'Ik was verbaasd hoe makkelijk mensen het contact aangaan en hoeveel plezier het geeft -bij de ander maar ook bij mij- om samen te dansen, soms met het hele lichaam, soms met maar een stukje daarvan, soms met alleen de ogen die dansen met elkaar. Ontzettend leuk, mooi en heel dankbaar om te doen,' aldus Francisca.


Dansbegeleiders gezocht

Wil je ook vrijwillige dansbegeleider worden? Bekijk dan hier de hele vacature en mail ons. Om een goed beeld te krijgen van de slow flow les en haar deelnemers bekijk je hier deze video en hier een artikel over onze lessen van de Gemeente Amsterdam.

Stichting Dance Connects

Oostakkerstraat 39

1066 HR Amsterdam

info@danceconnects.nl

+31 (0)6 19 16 49 26

NL91 RABO 0305064290

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in!