SAMEN DIGITAAL

Videobellen en sociale media zijn belangrijke middelen geworden om contact met elkaar te maken en te behouden. Hierdoor zijn ook mensen van 60 jaar en ouder veel meer gaan internetten. Een derde van de mensen die voor de virusuitbraak niet op internet zaten zijn er alsnog gebruik van gaan maken. Senioren die al online waren, zijn vaak meer met internet gaan doen. Maar wat als je niet precies weet hoe het allemaal werkt?


> Lees hier meer: ‘Grote toename internetgebruik ouderen door coronacrisis’ en 'Eén op de drie ouderen online om eenzaamheid te voorkomen'.


Fotografie Kim Doeleman

Mensen van 60 jaar en ouder zijn geen digital natives; digitalisering is er niet met de paplepel ingegooid. En dus is het helemaal niet gek dat niet iedereen online en digitaal onderlegd is. Maar dat je daarom dingen mist die belangrijk zijn dat is niet nodig.


Vandaag de dag kunnen we vaak niet anders dan online onze zaken regelen en mensen ontmoeten. We houden contact met anderen via Zoom en we gebruiken apps om te videobellen en afspraken te reserveren. Dance Connects doet dat ook.


Dans online via Zoom

We bieden sinds de coronamaatregelen op zaterdagochtend een Zoomles. Docenten Diego en Mayke wisselen elkaar af en geven een zeer gezellige en enerverende dansles online. De mensen die hieraan meedoen genieten zo van contact en kunnen interactief, maar wel ieder in zijn of haar eigen huiskamer, dansen en ontmoeten. We krijgen veel enthousiaste reacties van de mensen die meedoen met deze online les. Vooral mensen die nog niet toe zijn aan dansen op locatie zijn dolblij met deze mogelijkheid.


Er zijn ook mensen die ons laten weten dat ze niet gewend zijn aan computers en het internet. En huiverig zijn om mee te doen. Als je nooit of nauwelijks online te vinden bent, is een dansles via Zoom en het installeren van dit videobel-programma een hele stap. Daarin sta je niet alleen.


Om het installeren van en aanmelden bij de Zoomles gemakkelijk te maken, hebben we een handleiding gemaakt. Die vind je hier. Als je daarna nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen. Onze contactgegevens vind je onderaan dit artikel.


Docent Mayke in de huiskamer via Zoom - elke zaterdag om 10.00 uur.

Bueno, ons nieuwe reserveringssysteem

Gelukkig zijn sinds vorige week ook onze danslessen op de locaties weer begonnen. Als je een dansles wilt reserveren, betalen en/of annuleren doe je dat via de Bueno-app, ons nieuwe reserveringssysteem.


Om persoonlijke hulp bij de reserveringen te kunnen bieden houden we een telefonisch spreekuur. In dat spreekuur hebben we al veel mensen op weg kunnen helpen en met alles wat we leerden van de problemen waar jullie tegenaan liepen, is ons systeem nog klantvriendelijker geworden en zijn de meeste kinderziektes er uit gehaald.


Op de website hebben we een aantal tutorials geplaatst om jullie te helpen met Bueno. Mocht je er niet uitkomen met behulp van deze instructievideo’s, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Bekijk de video's hier.


Digimaatje

Dat mensen door gebrek aan kennis en ervaring op het gebied van computers en internet niet mee zouden kunnen doen, vinden we niet okay. En daarom zijn we een samenwerking met Stichting Samen is niet alleen (SINA) aan het opzetten. Via SINA kun je een digimaatje krijgen; een student die kosteloos bij je op bezoek komt en je helpt bij het behalen van persoonlijke doelen op de computer. Heb je geen computer dan kun je een laptop in bruikleen krijgen.


Wanneer de samenwerking met Stichting Sina helemaal rond is, berichten we je hierover. Heb je interesse in een digimaatje? Laat het ons weten.


Toekomst

We willen mensen die moeite hebben met computers en internet zo veel mogelijk helpen. Nu is de tijd om te leren en mee te doen met alle online activiteiten. Mocht je vragen en/of ideeën hebben die bij dit thema aansluiten, schroom niet om dan contact met ons op te nemen. Dat kan via e-mail, Whatsapp, Facebook, Instagram en natuurlijk ook gewoon telefonisch en zelfs per brief. Neem contact met ons op op jouw manier en bedenk vooral dat er geen stomme vragen bestaan. Samen komen we er ook digitaal wel uit!


Website www.danceconnects.nl

E-mail info@danceconnects.nl

Telefoon, Whatsapp en SMS 06 19 16 49 26

Telefonisch spreekuur elke dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur, m.u.v. 15 december

Postadres Gillis van Ledenberchstraat 125III, 1052 VE Amsterdam

Facebook https://www.facebook.com/danceconnects.nl

Instagram https://www.instagram.com/danceconnectscommunity/