In het spotlicht: Studio VredenburghStudio Vredenburgh is een van onze zeer bijzondere danslocaties. Niet alleen vanwege de hoge ruimte, de grote spiegelwand en prachtige zwevende vloer van hardhout, die het zo fijn maken om er te dansen, maar ook vanwege zijn ligging, historie en artistieke uitstraling.


Het rijksmonument ligt op de noordelijke punt van het Oudezijds Eiland in het centrum van Amsterdam. Een deel ervan ligt zo dicht op de gracht dat de bouwer op zijn vingers werd getikt omdat niemand er nog langs kon.


Samengesteld uit verschillende middeleeuwse huizen, dateren de oudste onderdelen uit 1499. Het is een brouwerij geweest, een schuilkerk en een “Oudevrouwenhuis.” In de 17de eeuw was het een herberg die het de naam Vredenburgh gaf.


Uiteindelijk is het na een periode van leegstand in 1979 door studenten en kunstenaars gekraakt en na een renovatie zijn er ateliers, een theater- en een dansstudio in gekomen. Sinds die tijd beoogt Stichting Vredenburgh een ruimte te creëren voor podium- en beeldende kunsten. En dat is voelbaar als je je begeeft in de studio.Les van Mayke in Studio Vredenburgh

Dansdocent en professioneel danser Mayke van Veldhuizen geeft elke maandag, aan het eind van de middag, in Studio Vredenburgh Moderne Dans 60+. In deze les staat expressie centraal. Verschillende dansstijlen worden gecombineerd met moderne danstechnieken, dansroutines worden afgewisseld met vrij bewegen.


In haar les geeft Mayke ruimte aan de verschillende manieren om opdrachten te interpreteren en eigen te maken. Tijdens Moderne Dans 60+ daagt ze je dan ook uit om je eigen creativiteit en fantasie aan te spreken.


Eugenie, Mayke, Hanny en Joury (Dance Connects Company) / Fotografie Marieke Josselet

Meedoen

Wil je een les van Mayke volgen in Studio Vredenburgh? Meld je dan aan via het rooster. Een proefles is altijd gratis!


MODERNE DANS 60+

Maandag 16:15 - 17:15 uur

Studio Vredenburgh

Vredenburgersteeg 31-35

1012 DZ Amsterdam


Bereikbaarheid

Studio Vredenburgh is te bereiken op loopafstand van het Centraal Station. De Vredenburgersteeg is met een hek afgesloten en ligt naast de Oudezijds Voorburgwal 1. Voor de auto is er parkeermogelijkheid in de parkeergarage van Centraal Station. Voor de fiets is er parkeermogelijkheid op de brug.