DUETLES 60+ = SAMEN BUITEN DANSEN

Duetles 60+ is een moderne dansles waarin je samen met een andere deelnemer en de dansdocent aan de hand van een creatief thema toewerkt naar een duet dat je aan het einde van de les samen danst. Alles op 1,5 meter afstand van elkaar en in de buitenlucht.

Gestructureerd of improv, in Duetles 60+ kan het allemaal (Fotografie: Marieke Josselet)

Thema

Samen met je mede-danser en dansdocent werk je in Duetles 60+ met een thema. Een specifieke muziekstijl, dansstijl of choreograaf; een locatie; kunst; natuur; vormen of verkenning, alles is mogelijk. Op de locatie wordt een bijzondere plek gezocht om privacy en inspiratie te bieden.


Duetles 60+

Tijdens Duetles 60+ ben je non-stop en continu in beweging. Vanuit een warm-up die al aan het thema is gekoppeld, werk je met eenvoudige opdrachten toe naar een duet. Dit kan een geïmproviseerd duet zijn waarvoor je tijdens de les een aantal tools krijgt. Maar het kan ook een gestructureerd duet zijn of een duet waarin je synchroon danst met je mede-deelnemer.


Elke les bestaat uit een warm-up, basis choreografie en improvisatie oefening. De les is niet ingewikkeld, lekker actief en het einddoel van de les is samen een duet dansen. Docenten bedenken daar steeds nieuwe ingangen voor en de vorm van het duet is vrij.


Met z'n drieën dansen op afstand (Fotografie: Marieke Josselet)

Praktisch

Start / Maandag 22 februari 2021

Tijd / Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag geven we meerdere duetlessen per dag. Zorg dat je 10 minuten voordat de les begint aanwezig bent. De exacte locaties in het park vind je in het rooster.

Locatie / Westerpark, Beatrixpark, Nelson Mandelapark, Amstelpark, Oosterpark, Park Frankendael, Oeverpark en Botteskerkpark.

Duur / 45 minuten

Prijs / 7,50 euro / Met Stadspas groene stip 2,50 euro / Gratis proefles in Nieuw-West

Aanmelden / Wil je met een vriend of vriendin samen de les doen, koop dan een dubbelticket. Meld je anders gewoon aan en zie op de locatie wie je danspartner is. Altijd een leuke ontmoeting!

Aanmelden voor een Duetles kan tot 20.00 uur op de avond voorafgaand aan de les. De les gaat alleen door als er twee aanmeldingen zijn en als het weersverwachtingen goed zijn.

Meenemen / Neem zelf desinfectie mee, een flesje water en een tas waar je eventueel kleding in kunt doen zodra je bent opgewarmd.

Kleding / Kom lekker warm gekleed, maar wel in kleding waar je nog gemakkelijk in kunt bewegen, laagjes zijn altijd handig. Draag stevige en warme schoenen.


< Naar het rooster om te reserveren >


Basisregels

  • Blijf thuis als je griep-, verkoudheidsklachten en/of koorts hebt;

  • Blijf thuis als je huisgenoot klachten heeft;

  • Hebben jij en/of je huisgenoot klachten? Laat je testen;

  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van de docent en de mede-danser;

  • Was handen regelmatig en neem desinfecteergel mee naar de locatie;

  • Nies en hoest in de elleboog;

  • Kom waar mogelijk met de fiets, lopend of met ander eigen vervoer naar de les en probeer het gebruik van OV te vermijden;

  • Houdt rekening met de mondkapjesplicht op de locaties. Neem altijd een mondkapje mee naar de locatie;

  • Kun je toch niet komen, ben je ziek of heb je milde klachten, meld je dan uiterlijk 12 uur voor aanvang van de les af via je online profiel. Niet aanwezig zonder tijdige afmelding wordt als een gevolgde les geadministreerd.