DANCE CONNECTS COMMUNITY BRENGT NOORD IN BEELD OP CINEDANS

Voor Cinedans Festival hebben de dansers van Noord in samenwerking met danser, choreograaf en dansdocent Sanne Fokkens drie korte films gemaakt. Op vrijdag 27 maart zijn deze shorts te zien op de 17e editie van het festival in EYE Amsterdam.


In de drie korte dansfilms tonen deelnemers Hennie, Ingela, Gerda, Elly, Marie-Louise, Petra, Tanny en Lea stadsdeel Noord. Wat is er zo leuk aan Noord? Of juist zo vervelend en de hoogste tijd om eens aan te pakken? Wat is het mooiste plekje van Noord? Wat is een mooie dans die daar goed bij past? Inspiratiebron bij het maken van de choreografieën en films is het boek Van wie is de stad? van Floor Milikowski. Zij legt in haar boek de veranderingen bloot in de stad, en welke effect dat heeft op de bewoners.

Samen met filmmakers en choreografen hebben de dansers van Dance Connects Noord in de maanden juni en juli van 2019 gewerkt aan de producties. Zij hebben niet alleen hun visie op Noord gegeven in dans en geleerd een dansfilm te maken, ze hebben ook ervaring op gedaan met het filmen met Ipad en het redigeren en editen van film.


De drie films zijn te zien tijdens de 17de editie van Cinedans FEST op vrijdag 27 maart om 11.15 uur in EYE, Zaal 2 - Together Dancing - Community Films.


Onderzoeksjournalist Floor Milikowski deed voor De Groene jarenlang onderzoek naar de veranderingen in Amsterdam en schreef hierover het boek Van wie is de stad. Je kunt hier de boekpresentatie en het debat na afloop van 23 februari 2018 terugkijken.


Het project Amsterdam in Beeld van Cinedans Lab is een initiatief van Martine Dekker, directeur van Cinedans en Inge Koks, programmeur van theater Podium Mozaïek en producent van Stichting Publieke Werken.