WE ❤️ ZUIDOOST


Zuidoost, het stadsdeel waar meer dan 10.000 mensen van 60 jaar en ouder wonen, werken en leven. Het stadsdeel dat altijd net een beetje buiten de stad lijkt te vallen. Het is ook het enige staddeel dat niet daadwerkelijk aan Amsterdam grenst. Wel is Zuidoost sinds 1977 verbonden met de stad door de metrolijnen 53 en 54.

Natuur, kunst, cultuur Zuidoost is ook de plek waar van alles gebeurt, het is een gebied waar mensen in rust kunnen wandelen in de natuur, maar zich ook op kunst, cultuur en evenementen kunnen storten. Er is voor iedereen wat wils. Dance Connects is sinds 2017 actief in Zuidoost. We hebben hier een hele fijne samenwerking met Programmabureau Amsterdam Zuidoost (PBAZO), die wijkbewoners, vrijwilligers en professionals faciliteert om educatieve, creatieve, kunstzinnige, gezellige en/of culturele activiteiten te organiseren voor bewoners van Amsterdam Zuidoost. En dat is wat we doen! We dansen in Buurthuis Holendrecht, dat in 2013 helemaal gerenoveerd is (het mooiste buurthuis van Amsterdam volgens het Parool!) en in NoLimit. Twee heel verschillende plekken, maar allebei heel gezellig, midden in de buurt en goed bereikbaar. En op vrijdag 13 december zijn we met CLUB DANS te gast bij restaurant Elixer op Egeldonk 50.

 

Foto: Buurthuis Holendrecht tijdens de heropening in 2013

 

Buurthuis Holendrecht & NoLimit In Buurthuis Holendrecht geeft Floortje elke maandag van 10.00 tot 11.30 uur Moderne Dans 60+. Floortje mag wel de meest enthousiaste dansdocent van Amsterdam genoemd worden en is de oprichter van Dance Connects. Haar hart en ziel legt ze in de organisatie en in haar groep, haar dansers.

Floortje Rous

Van werken met oudere dansers leer ik dat iedere dag een nieuwe kans is en je nooit te oud bent om nieuwe dingen te leren.

Dat je niet bang hoeft te zijn om ouder te worden, zolang je blijft bewegen, fysiek, klein of groot, en mentaal.

Ik zie wilskracht, talent en creativiteit, ook op zeer hoge leeftijd. Het mooiste vind ik de eigenheid, die lijkt te groeien met de jaren. Dat geeft mij kracht en inspiratie in mijn eigen leven.

Lorenzo Koppenaal

De lessen in NoLimit worden gegeven door Lorenzo. Hij is dit seizoen voor het eerst bij Dance Connects, maar is nu al een zeer geliefd docent bij veel van de deelnemers. Dansen met mensen van 60 jaar en ouder is voor hem een manier om te raken, bevragen, verenigen en het laat zien dat iedereen zichzelf mag zijn.

 

Speciale actie Zuidoost en IJburg

Na de Herfstvakantie hebben we speciaal voor onze locaties in Zuidoost en op IJburg een mooie actie. Je kunt een 5-lessenkaart kopen en daarmee tot het eind van het seizoen bij ons in Zuidoost en op IJburg dansen. Dat zijn 7 lessen voor de prijs van 5!

 

Moderne Dans 60+ / Floortje Buurthuis Holendrecht Elke maandag van 10.00 tot 11.30 uur Holendrechtplein 38 1106 LP Amsterdam Klik hier voor de routebeschrijving

Moderne Dans 60+ / Lorenzo NoLimit Elke donderdag van 10.00 tot 11.30 uur Geldershoofd 80 1103 BG Amsterdam

Klik hier voor de routebeschrijving Tarieven voor speciale 5 lessenkaart + 2 gratis lessen Stadspas groene stip €20 Stadspas blauwe ruit €50 Regulier €65 De lessen zijn geheel gratis als je een Voedselbankpas hebt. Geef je op via info@danceconnects.nl

of bel Floortje voor persoonlijk advies 06 191 649 26

 

CLUB DANS / WE LOVE ZUIDOOST EDITION / DJ SOCRATES vrijdag 13 december warm-up - 20.00 uur / cool-down - 22.00 uur Gratis / Vrijwillige bijdrage RESTAURANT ELIXER Egeldonk 50 / 1103 AK / Amsterdam Aanmelden hoeft niet, kom gewoon lekker langs!