EEN WOORDJE ERBIJ


Misschien is het je al opgevallen, steeds vaker spreken en schrijven we in nieuwsbrief, op Facebook, Instagram en website over Dance Connects COMMUNITY. Een woordje erbij. Het lijkt misschien onbelangrijk.

 

Hoi, ik ben Floortje, ik ben choreograaf en ik ben ik op zoek naar oudere dansers die zin hebben om met mij aan een stuk te werken."

Met deze oproep begon het in 2014 allemaal. Er kwamen meer dan verwacht veel reacties. En dus richtte Floortje Still Moving op: 3 groepen waarmee ze een voorstelling ging maken.

De stichting en de naam Dance Connects volgden in juli 2015. Mensen wilden niet alleen een voorstelling maken, ze wilden ook leren dansen. Still Moving II was geboren: 10 danslessen, 15 repetities en vele optredens. We maakten er een mooie documentaire over.

In 2016 hielden Marieke, Maartje en Kim de zaak draaiend met de drie groepen in Oost, West en Centrum. Waarna we in 2017 startte met Still Moving in de Wijk: buurtgerichte moderne danseducatie met een groot hart voor kunst, mens en maatschappij. We breidden uit in Centrum en startten in Zuid. In 2018 werd Zuidoost aan de locaties toegevoegd en ook de pilots in Buitenveldert en Slow Flow.

Nu is het 2019 en hebben we 12 groepen die verspreid over de hele stad dansles krijgen (behalve in Noord - we kijken wel al naar mogelijkheden!). Een enorme groei.

En we geven niet alleen dansles meer.

 

MEER DAN DANS

Dance Connects is in de afgelopen jaar veel meer dan alleen dansles geworden. We organiseren lessen voor 60+ en 40+, we geven speciale Slow Flow-lessen, we organiseren meerdere keren per jaar CLUB DANS, we gaan met alle groepen twee keer per jaar naar het theater, we hebben het all-ages dansgezelschap Dance Connects Company opgericht, dat theaterproducties ontwikkelt, en we hebben een online platform, waarop alle deelnemers elkaar virtueel kunnen ontmoeten.

DAAROM COMMUNITY

We zijn gegroeid en zijn onze doelstelling om een zo breed mogelijk publiek in contact te brengen met dans en andere kunstvormen niet uit het oog verloren. Sterker nog; we zetten ons, meer nog dan ooit, in voor de verbindingen tussen kunst en maatschappij, tussen mens en maatschappij. Dat doen we door nog meer activiteiten en mogelijkheden aan te bieden.

 

We zijn een geheel, een groeiende groep mensen, die zich in wil zetten de stad te laten dansen, bewegen en een plek wil creëren om elkaar te ontmoeten, leren kennen en ondersteunen. En daarom dus dat ene woordje erbij: COMMUNITY. En het zit er dik in dat we in de toekomst nog meer manieren vinden om mensen te dance-connecten.

🧡

Still Moving in 2015 / groep Oost > zo lang geleden alweer en nog steeds zo leuk!