OPEN LESSEN MODERNE DANS 40+


Op dinsdag 7 mei organiseert DansHart in samenwerking met Dance Connects Community en Meneer de Wit een gratis open les Moderne Dans voor iedereen van 40+. Heb je interesse in moderne dans en wil je iets nieuws leren en ervaren samen met leeftijdsgenoten? Wil je soepel worden en blijven, kracht opbouwen en je vrij voelen in je bewegingen? Kom dan langs en doe mee. De moderne danseducatie wordt gegeven door choreograaf en dansdocent Floortje Rous en bestaat uit een techniekles en een improvisatieles. De lessen vullen elkaar aan, maar zijn heel goed los van elkaar te volgen. Twee verschillende lessen die allebei prikkelen om je lichaam en geest te versterken en opnieuw te ontdekken. Techniek Tijdens de techniekles leer je de basistechnieken van moderne dans: technische bewegingen voor de rug en het ontwikkelen van een sterk centrum, werken aan mooie houding, verlenging, flexibiliteit, maar ook aan kracht, voetenwerk, vloerwerk, verplaatsingen, draaien, zwaaien. Er is tijdens de techniekles veel aandacht voor lichaamsgebruik en choreografie. Daarnaast geeft Floortje individuele correcties en aanwijzingen, zodat je een bij jou passende conditie en techniek opbouwt. Improvisatie In de improvisatieles ga je op een creatieve reis en kom je fysiek en mentaal in beweging. Floortje prikkelt je elke les op een andere manier om tot nieuw bewegingsmateriaal te komen en je eigen bewegingen te ontwikkelen. Je werkt met visuele, fysieke, tactiele, tekstuele en auditieve inspiratiebronnen en je wordt uitgenodigd om zonder oordeel te dansen en tegelijkertijd op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden in het lichaam of in contact met elkaar. Het is een hele vrije les die iedereen op eigen niveau mee kan doen. Door een uur non-stop in het proces te blijven ontstaat een unieke flow, waardoor elke les een nieuwe beleving is.

Dance Connects Community Dance Connects Community streeft naar meer inclusieve kunstvormen en zorgt met haar danslessen en performances voor meer variatie in het moderne dansaanbod van Amsterdam. Het all-ages dansgezelschap Dance Connects Company, moderne dans voor 60+, CLUB DANS en moderne danseducatie voor 40+ zijn allen onderdeel van deze groeiende community. DansHart DansHart maakt, doceert en ontwikkelt dans in ruime en eigentijdse zin. Als choreograaf, dansdocent en projectdesigner werkt Floortje Rous onder de naam DansHart aan het bereikbaar en toegankelijk maken van moderne dans voor iedereen. Dans is meer dan enkel beweging op muziek, meer dan passen en techniek. Dans is een representatie van wie, wat en waar we zijn. Vanuit deze visie ontwikkelt DansHart hedendaagse dansproducties, danslessen en -projecten voor een breed publiek. Meneer de Wit De lessen worden gegeven in Studio 2 bij Meneer de Wit, centrum voor kunst en cultuur op Baarsjesweg 202. Een mooie, rustige studio met een goede dansvloer en ruimte om na afloop met elkaar wat te drinken en na te praten. Meneer de Wit beheert een kleine 2.000 m² verdeeld over 10 adressen en 20 ateliers en studio's in Amsterdam West. De ruimtes worden verhuurd aan kunstenaars, creatief ondernemers, dansscholen, Buon Giorno Espressobar en het veelgeprezen restaurant Meneer de Wit heeft Honger. De programmering in de zang- en dansstudio's loopt uiteen van tangosalons, klassieke concerten tot buurtdiners en acties in de buurt. Het dansaanbod in studio's 1 en 2 omvat Argentijnse Tango, Flamenco, HipHop, Moderne Dans en Zouk.

Meedoen

Open Les Moderne Dans Techniek dinsdag van 19.00 tot 20.00 / Open Les Moderne Dans Improvisatie dinsdag van 20.00 tot 21.00 / Voor de gratis open lessen en reguliere lessen kun je je opgeven door een mailtje te sturen naar floortje@danshart.com.

De lessen zijn elke dinsdag van 29 januari t/m 28 mei m.u.v. 19 februari en 30 april. Stuur een mailtje of kom langs op dinsdagavond bij Meneer de Wit. Meer informatie: DansHart

Meneer de Wit Facebook-evenement

#Modernedans #improvisatie #techniek #40 #West

Stichting Dance Connects

Oostakkerstraat 39

1066 HR Amsterdam

info@danceconnects.nl

+31 (0)6 19 16 49 26

NL91 RABO 0305064290

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in!