MET AANDACHT BEWEGEN


Dance Connects Community organiseert al jaren moderne danslessen voor iedereen van 60 jaar en ouder in heel Amsterdam. Man, vrouw of anders, ervaren danser of juist helemaal niet, slecht ter been of misschien snel moe; er is een plek voor iedereen op onze dansvloer om te werken aan een sterk lichaam en een lenige geest. DE SLOW EN DE FLOW

Vorig jaar zijn we begonnen met onze speciale slow flow les. Een gevarieerde les die makkelijk te volgen is. Slow Flow is een mix van stabiliteit en flexibiliteit. Er wordt gedanst in een ontspannen sfeer met aandacht voor ademhaling, houding, ritme, beweging en creativiteit.

Door met aandacht en bewuste adem (de slow) van de ene naar de andere houding te bewegen (de flow) ontstaat er dynamiek en krijg je een sterker lichaam, soepele spieren en gewrichten, maar ook rust en ontspanning.

ZACHTER EN MILDER

Je leert je te concentreren op het lichaam, de adem en het ritme van de beweging. Je merkt dat alles in je lichaam en je geest zachter en milder wordt. Tijdens de slow flow les is er ook ruimte voor vrij dansen en improvisatie. Hiervoor maken we gebruik van verschillende muziekstijlen en creëren zo een dynamische les, waaraan iedereen op eigen niveau kan deelnemen. Je kunt zowel staand als zittend meedoen.

Slow Flow wordt gegeven door dansdocent en choreograaf Floortje Rous:

"Het is ontzettend bijzonder om mensen in het dansgevoel te laten komen, vooral als dat gevoel als een verrassing komt. Hoe daar te komen is een spannende reis die ik iedere les weer opnieuw maak samen met de deelnemers. Ik geniet van het onderzoek dat we samen aangaan en het ontdekken van de danser in ieders lichaam."

Lees hier meer over Floortje.

SLOW FLOW

Elke maandag van 11.00 - 12.00 uur in Menno Simonszhuis

Noordhollandstraat 17A 1081 AS Amsterdam

Elke dinsdag van 11.00 - 12.00 uur in Eben Haëzer

Wisseloord 219 1106 MB Amsterdam

Kijk hier voor meer informatie