Het nieuwe dansseizoen gaat van start!


Dance Connects Community organiseert net als in voorgaande jaren door heel Amsterdam moderne danslessen voor iedereen van 60 jaar en ouder. Lijkt het je leuk om om via moderne dans je creativiteit te uiten, lichaam en geest te versterken en ontmoet je daarbij graag buurtgenoten? Dan ben je vanaf 28 januari welkom op een van de 12 danslocaties in de stad.

Kennismakingslessen

Van 28 januari tot en met 1 februari zijn er op alle locaties gratis kennismakingslessen. Leuk voor iedereen die moderne dans eens wil proberen. En ken je iemand die wel in is voor dansen, lekker swingende muziek en actief bezig zijn? Neem gerust mee, want iedereen kan meedoen, met of zonder ervaring, met of zonder fysieke beperking.

Wil je meer dans in je leven? Kijk dan hier welke lessen er bij jou in de buurt zijn. En geef je op.

Nieuwe locaties

Naast de start van het nieuwe seizoen is er nog meer goed nieuws, we hebben namelijk drie nieuwe locaties. Dance Connects Community stelt plezier en ontmoeting centraal, daarom zijn we blij dat we nog meer mensen kunnen laten genieten van de moderne danslessen!

In het Centrum kun je dansen op woensdag bij Studio Selma Susanna; in IJburg kun je vanaf februari terecht bij Amsterdam Dance Centre IJburg. En in Zuidoost starten we in maart met lessen in Sportcentrum Pleizier.

Samen Cultureel

Twee keer per jaar gaan we met z'n allen naar het theater. Alle deelnemers van Dance Connects uit de hele stad ervaren samen een moderne dans- of theatervoorstelling. We delen inspiratie en we maken er elke keer een bijzondere avond uit van.

Dit seizoen bezoeken we gezamenlijk op 17 april BROOS van Conny Janssen Danst in Theater de Meervaart. BROOS is een fysieke voorstelling over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in tijd. Choreograaf Conny Janssen vertelt in onderstaande video meer over haar ideeën, gedachten en inspiratiebronnen bij de nieuwste voorstelling BROOS.

CLUB DANS

En we organiseren dit jaar ook weer vijf keer een CLUB DANS, een middag of avond voor deelnemers van de danslessen, maar vooral ook voor vrienden, vriendinnen, familie en buurtgenoten. CLUB DANS is er voor iedereen die van muziek en beweging houdt, open staat voor nieuwe contacten en vooral zichzelf niet te oud vindt voor een stevige danspartij! De eerste CLUB DANS zal eind februari plaatsvinden, we houden je op de hoogte hierover!

#Modernedans #Amsterdam