Dance Connects, vereniging van het jaar!


We zijn genomineerd om Vereniging van het Jaar te worden. Een hele eer op zich, maar om de titel binnen te slepen hebben we jullie hulp nodig. In deze blog leggen we daarom uit waarom we meedoen en hoe je je stem kunt uitbrengen.

De verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ Deze verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en LKCA en is opgezet om de kracht van cultuur- en sportverenigingen in de schijnwerpers te zetten. Deze zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden. Er zijn meerdere titels te verdelen: zowel lokaal, provinciaal als nationaal. In gemeentes en provincies winnen de verenigingen met de hoogste score. Deze score is een gewogen gemiddelde van het aantal stemmen (50%) en de waarderingscijfers (50%).

Waarom doen we mee? Stichting Dance Connects verdient het om in het zonnetje gezet te worden! Met onze danslessen voor iedereen van boven de 60 laten we zien dat de maatschappij niet ophoudt bij 60. We gaan betutteling uit de weg: liever nemen we mensen serieus, en geven we 60-plussers de kans om zich te blijven ontwikkelen en mee te blijven doen. Dance Connects is een relatief kleine organisatie die draaiende wordt gehouden door een groep bevlogen professionals, maar blijkt bovenal een succes door haar enthousiaste deelnemers. We opereren heel lokaal, in Amsterdam, maar de impact van onze activiteiten is groot. Het geluk dat onze leden ervaring door hun ontmoeten met moderne dans vinden wij het label ‘Vereniging van het Jaar’ meer dan waard! Lees onderaan deze blog meer over wat anderen vinden van Dance Connects. Wat kunnen we winnen? Met onze deelname aan de Vereniging van het jaar-verkiezing maken we kans op een ​

​masterclass, van een bekende danser of choreograaf bijvoorbeeld. Dat helpt onze dansers om zich verder te ontwikkelen en dat is precies waar Dance Connects voor staat. Ontwikkeling: ook na je 60ste. Wat kun jij doen? Om ons te helpen winnen kun je een positieve stem uitbrengen. Dat doe je op de volgende manier:

  1. Ga naar https://www.verenigingvanhetjaar.nl/#did7615 en type in ‘Dance Connects’. Kies ‘Dance Connects – Amsterdam – Cultuurvereniging’ uit de lijst.

  2. Beoordeel ons met jouw cijfers voor: sfeer, kwaliteit en diversiteit in aanbod, betrokkenheid bij de omgeving en diversiteit in beoefenaars en publiek.

  3. Geef ons ook een toelichting: waarom krijgen we deze cijfers? Ook welkom: verbeterpunten. Hoe kunnen we Dance Connects nog beter maken?

  4. Klik op verder. Vul je naam, e-mailadres en geboortedatum in. Vink aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden en breng je stem uit.

  5. Je ontvangt een email met daarin een link. Klik daarop om de stem te bevestigen.

Hoe meer mensen stemmen, hoe groter de kans dat we winnen. Schroom dus niet om onze oproep via social media te delen of door te sturen per mail. Stemmen kan nog tot 20 mei. Dankjewel voor je stem!

Wat zeggen anderen over Dance Connects? En waarom vinden zij dat we de titel ‘Vereniging van het Jaar’ verdienen?​​ Deelneemster Louise: “Wat Dance Connects naar mijn mening uniek maakt is het enthousiasme en de bevlogenheid van oprichtster en choreografe Floortje Rous. De danslessen worden gegeven met individuele aandacht voor iedere leerling, met waar nodig aandacht voor een beperking, maar altijd met oog voor mogelijkheden. Bijzonder is de aandacht voor onderlinge contacten. We hebben een onderlinge groeps-app en trekken er regelmatig samen op uit. Twee keer per jaar gaan we met z’n allen naar het theater. Dans verbindt echt bij Dance Connects. Dan het unieke dansgezelschap: 14 senioren, 6 jonge professionele dansers en 4 professionele muzikanten. Deze samenwerking vind je nergens voor senioren. We werken nu onder leiding van 3 professionele choreografen aan een theaterproductie. Het is heel intensief maar zo leuk! En in de toekomst komt er wellicht een uitwisseling met internationale dansgezelschappen voor oudere dansers. Dat is heel bijzonder. ” ____________________ Docent Maartje: “De danslessen van Dance Connects brengen mensen bij elkaar. Na mijn les in het centrum wordt steevast elke week koffie gedronken in een café in de buurt. Iedereen wordt daarbij betrokken. De houding van de deelnemers verandert door de lessen van Dance Connects, letterlijk en figuurlijk. Deelnemers voelen dat ze door de danslessen rechter op gaan lopen, wat een gevoel van zekerheid brengt in het dagelijks leven. Daardoor krijg je meer zin om mensen te ontmoeten en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Een deelnemer zei ooit tegen mij: als ik dans voel ik mijn kreukels open gaan". ____________________ Docent Ronja: "Dance Connects zet zich in voor de bewoners in verschillende wijken van Amsterdam met een aanbod dat goed aansluit bij de leeftijdsgroep. Hier worden de deelnemers serieus genomen als dansers die zich kunnen ontwikkelen in zowel techniek als ook expressie en andere dansvaardigheden. Het is niet alleen een activiteit waarbij je plezier kan beleven. Het is veel meer. Namelijk een mogelijkheid om binnen je fysieke mogelijkheden als mens op leeftijd nieuwe talenten te ontdekken of oude talenten te herontdekken. Om aansluiting vinden in de wijk met andere fijne mensen en om deel te nemen aan professionele culturele uitjes. Onderdeel zijn van een groep die verder wil, dat lijkt me nou voor iedereen, maar zeker voor ouderen een mooi initiatief".