Dance Connects Company


Dance Connects Company (DCC) is een modern dansgezelschap. Onder leiding van 3 professionele choreografen werkt een mix van jonge en oudere dansers aan de creatie van theatrale en muzikale dansproducties die betrekken en prikkelen, menselijk en realistisch zijn. Menselijk omdat iedereen mee moet kunnen doen, ongeacht leeftijd. Realistisch omdat we echte mensen zijn, en we ons bewust zijn van de beperkingen van ouder zijn op het gebied van moderne dans. We werken met wat we hebben. We dagen onszelf uit en we dagen het publiek uit om opnieuw te kijken, ideeën bij te stellen en open te staan voor nieuwe beelden, nieuwe inzichten, nieuwe bewegingsstijl. In 2017 is de productiegroep van Dance Connects op onderzoek uitgegaan naar het thema breekbaarheid in de voorstelling "Please, handle with care". Dit jaar werken we met nieuwe makers en vanuit nieuwe perspectieven.

Afgelopen maanden heeft de samenstelling van het gezelschap zich gevormd. Floortje Rous (afbeelding), een van de choreografen en oprichtster van Dance Connects Company, heeft dansers, muzikanten en makers bij elkaar gebracht. Samen werken zij momenteel aan de productie, die in december van dit jaar in première gaat en de werktitel [mi:t] draagt. Een productie over de mens, het vlees, en de ontmoeting.

"Mijn werk gaat bijna altijd over ons persoonlijk leven. Over hoe we ons gedragen, hoe we ons voelen, hoe we bewegen, hoe we zijn. Ik onderzoek sociale thema’s; hoe gaan we met elkaar om, waar komen we vandaan. Ik zoek naar het snijpunt van wie we zijn en soms niet willen zijn. Ieders persoonlijk verhaal is voor mij interessant als basis voor een compositie” - Floortje Rous [mi:t]

9 december in het nieuwe Ostade Theater/ CC Amstel (premiere) 13 december in Amsterdam Theater Huis 16 december locatie nog onbekend In juni en in september zullen we een aantal testruns en try-outs houden, waarbij we publiek uitnodigen om samen met het creatieve team de productie verder te ontwikkelen. Wil je daar bij zijn of betrokken blijven bij DCC stuur een mailtje naar info@danceconnects.nl


Stichting Dance Connects

Oostakkerstraat 39

1066 HR Amsterdam

info@danceconnects.nl

+31 (0)6 19 16 49 26

NL91 RABO 0305064290

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in!