Een avond film, dans en netwerk


Het jaar 2016 was voor ons een succesvol jaar, waarin we veel bijzondere mensen hebben ontmoet en hebben bijgedragen aan het welzijn van veel senioren door middel van onze danseducatie en -creatie.

Om het nieuwe jaar goed en gezamenlijk te beginnen willen we je van harte uitnodigen voor een avondje film, dans en netwerken.

We gaan op 18 januari naar aanleiding van de documentaire Still Moving, een film van Sjoerd Derine in opdracht van Stichting Dance Connects, in gesprek met de makers van deze film.

In de film zie je moderne dansers tussen de 60 en 85 jaar. Zij werken wekelijks in verschillende dansstudio’s in Amsterdam aan hun conditie, lenigheid en expressie-vermogen. In juni 2016 komen ze samen in een aantal kleine theaters in Amsterdam. Daar tonen zij in de voorstelling Still Moving, Kracht, Ritme & Vernieuwing niet alleen hun persoonlijke ontwikkeling aan het publiek, maar ook dat de maatschappij niet stopt bij 65.

Wat betekent het voor mensen van 60 jaar en ouder om te dansen en op het podium te staan? Wat hebben zij bereikt op het gebied van zelfstandigheid, sociale cohesie en participatie? Waarom is het zo goed voor lichaam en geest om te bewegen, juist als je ouder bent? En hoe was het om samen te werken met seniore dansers? Filmmaker, projectleider/choreograaf en dansers zijn er die avond om de film toe te lichten en om jouw vragen te beantwoorden.

We hopen dat je er bij bent!

 

Datum 18 januari 2017 Programma 19:15 uur Inloop 19:30 uur Welkomstwoord Dance Connects 19:35 – 20:45 uur Film Still Moving, kracht, ritme & vernieuwing 20:50 – 21:15 uur Q & A met de filmmaker, projectleider/choreograaf en dansers. 21:25 uur Netwerkborrel met relaties uit zorg-, welzijn-, buurt- en participatie-organisaties Plaats De Meevaart Balistraat 48A, Amsterdam Aanmelden via info@danceconnects.nl

of bel voor meer informatie 06 36121812 (Marieke). Mocht je zelf niet aanwezig kunnen zijn, maar wel iemand uit jouw organisatie of netwerk kennen die erbij zou willen zijn, geef deze uitnodiging dan gerust door aan hem of haar.

#Amsterdam #StichtingDanceConnects #SjoerdDerine #Documentaire