Still Moving, een documentaire over ouder worden en moderne dans


Nederland telt begin 2015 3 miljoen 65-plussers. Dit aantal zal de komende jaren snel stijgen. In 2040 leven er 4.7 miljoen 65-plussers in Nederland. Dit is 26% van de totale bevolking. De levensverwachting bij geboorte blijft toenemen. Mannen worden gemiddeld 79,9 en vrouwen 83,3 jaar. We worden allemaal stijf, stram en vergeetachtig.

In opdracht van Stichting Dance Connects gaat filmmaker Sjoerd Derine in de documentaire Still Moving, Kracht, Ritme & Vernieuwing op zoek naar ouderen die het tegendeel bewijzen. Drie groepen moderne dansers van over de 60 werken wekelijks 2 uur in verschillende dansstudio’s in Amsterdam aan hun conditie, lenigheid en expressievermogen.

In juni 2016 komen ze samen in een aantal kleine theaters in Amsterdam. Daar tonen zij in de voorstelling Still Moving, Kracht, Ritme & Vernieuwing niet alleen hun persoonlijke ontwikkeling aan het publiek, maar ook dat de maatschappij niet stopt bij 65.

Still Moving, Kracht, Ritme & Vernieuwing is een indringend filmportret van de dromers en makers die nooit te oud zijn om te leren, te streven, te slagen. We krijgen zicht op onze eigen toekomst en die is rooskleuriger dan we dachten.

Soon in a theater near you!

Momenteel werken we aan de afronding en pr van de film. Maar hier kun je alvast de trailer bekijken.

Houd onze weblog en Facebook in de gaten voor meer nieuws over de première en mogelijkheden om deze documentaire te zien.

Still Moving, Kracht, Ritme & Vernieuwing is een productie van Stichting Dance Connects i.s.m Danshart en is mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuur Participatie, Gemeente Amsterdam Stadsdeel West, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSBfonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, Meevaart en Fonds voor Sociale Initiatieven.

Stichting Dance Connects organiseert sociaal-culturele activiteiten in de vorm van lessen, workshops, projecten, voorstellingen en evenementen ter bevordering van kunstparticipatie en sociale cohesie voor mensen van 60 jaar en ouder. En wil met deze documentaire een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming rondom ouderen. www.danceconnects.nl

#StichtingDanceConnects #Documentaire #SjoerdDerine #StillMoving