Kom erbij!


Vandaag start de Week tegen Eenzaamheid. Deze week die geheel in het teken staat van eenzaamheid en wat we er met z’n allen tegen kunnen doen, wordt georganiseerd door Coalitie Erbij. In de Week tegen Eenzaamheid organiseren honderden organisaties en vrijwilligers in het hele land concrete activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Stichting Dance Connects is een van deze organisaties, die samen met de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid oproept om verbinding te maken en contact te leggen met elkaar. Dansen tegen eenzaamheid

Stichting Dance Connects onderschrijft het belang van de Week tegen Eenzaamheid. Daarom organiseren we op woensdag 28 en donderdag 29 september open lessen. Tijdens deze lessen is iedereen vanaf 60 jaar welkom om een keer mee te dansen met de moderne dansgroep van Dance Connects. Ervaring en conditie zijn hiervoor niet vereist, alleen je inzet telt. Iedereen kan meedoen!

Door samen met anderen te bewegen en een mooie danscombinatie te maken op muziek, ontstaat er zonder al te veel moeite een natuurlijk contact tussen mensen. Eén keer per week samen dansen en samen thee drinken in de pauze, zorgt voor regelmatig contact en gaat een algeheel gevoel van eenzaamheid tegen. Vooral mensen met een klein sociaal netwerk kunnen bij Dance Connects nieuwe contacten op doen en bestaande contacten versterken.

Buurman, vriendin of kennis

Hulpverleners zijn bij het signaleren van eenzaamheid van groot belang. Zij spelen een belangrijke rol in het voorkomen en beperken van eenzaamheid. Dit kunnen professionele hulpverleners zijn, maar ook de honderdduizenden vrijwilligers die Nederland kent. Sterker nog; iedereen kan bijdragen. Gewoon als buurman, vriendin of kennis. Mocht je dit bericht lezen en iemand in jouw omgeving kennen die wel eens eenzaam is, schroom niet om hem of haar dan door te verwijzen naar de moderne danslessen van Dance Connects de komende week. Je kan natuurlijk ook altijd samen langskomen: Kom erbij!

Locaties

We dansen op woensdag 28 september in buurtcentrum De Meevaart in Stadsdeel Oost en op donderdag 29 september in Wladimir Dance Studios in Stadsdeel Centrum. De adressen en tijden vind je hier.

Opgeven voor de open les doe je door een mailtje te sturen naar info@danceconnects.nl.

Als je hierin de code ERBIJ vermeldt, is de les, ter waarde van 5 euro, gratis. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marieke Josselet op info@danceconnects.nl of 06 36121812.

#CoalitieErbij #WeektegenEenzaamheid #StichtingDanceConnects #Openles #StadsdeelOost #StadsdeelCentrum

Stichting Dance Connects

Oostakkerstraat 39

1066 HR Amsterdam

info@danceconnects.nl

+31 (0)6 19 16 49 26

NL91 RABO 0305064290

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in!