Kracht, Ritme & Vernieuwing


We eten zoete aardappel, zalm en steak. We komen uit West, Centrum en Oost. We spelen Kracht, Ritme & Vernieuwing. Al het goede komt in drieën. En naar het theater.

Ik zit tussen Vinzenco Castellana (percussie) en Linda Maters (dans) en tegenover Rob Klooster (licht & geluid) aan een lange tafel in restaurant De Jaren. Om ons heen wordt er gegeten, gelachen, gedronken en ook nog wat geoefend, make-up bijgewerkt en omgekleed. De jaren gaan tellen, maar daar malen we niet om. Oud zijn we niet, we zijn alleen ouder dan de meeste dansers die op het podium staan. So?

Fotografie: Marieke Josselet - Let's go Public!

Muzikale dansvoorstelling

Op vrijdag 24 juni om 20: 00 uur staat de anderhalf uur durende muzikale dansvoorstelling Kracht, Ritme & Vernieuwing op het podium in Cultureel Centrum Het Fijnhout. Dit is de laatste in een reeks van voorstellingen van Still Moving, het dansproject waarin seniore dansers samen met professionele muzikanten werken aan danstheater en laten zien dat ouder worden niet iets is om je voor te schamen. Tijdens de performance wordt de muziek, die speciaal hiervoor is gecomponeerd, live gespeeld.

Ouderdom wordt op de hak genomen

In deze voorstelling ontmoet het publiek een reeks van vrouwen en mannen die op zoek gaan naar de belemmeringen van het ouder worden en naar de kracht om de veranderingen in zichzelf en hun omgeving het hoofd te bieden. Met een knipoog worden barrières doorbroken, ouderdom wordt op de hak genomen. Je wordt meegevoerd door een wereld die misschien nog voor je ligt of waar je midden in zit. Heel herkenbaar is het, het gevoel van onmacht, verlies en overbodig zijn. Kracht, Ritme & Vernieuwing laat echter ook een heel andere kant zien van ouder worden. Ja, we hebben grijze haren, maar wat is het heerlijk om dat niet meer belangrijk te vinden. De dansers en band voeren je mee in de intimiteit van hun leven en geven zich bloot. Ze gaan in dialoog met zichzelf, met elkaar en met het publiek. Zo ontstaat er een inkijk in de gevoelswereld van een groep mensen die ontroert, soms ongemakkelijk is, maar die ook geruststelt.

Fotografie: Kim Doeleman

Eerder speelde Kracht, Ritme & Vernieuwing in Theater Perdu en Theater Oostblok I.

Het publiek was na afloop lovend:

“Anders, maar toch ook weer niet”

“Fantastisch!”

“Gedurfd en verrassend soepel”

“Bevrijdend”

“Deze voorstelling toont trots, moed en levenslust”

“Ontroerend”

Fotografie: Kim Doeleman

Voor de voorstelling in Cultureel Centrum Het Fijnhout zijn er nog plaatsen.

Het wordt een groot feest, dus kom vooral naar Amsterdam West op 24 juni om 20:00 uur (deur open om 19:30 uur). Reserveren kan hier!

Fotografie: Kim Doeleman

#StillMoving #Oost #Centrum #West #Voorstelling #KimDoeleman #MariekeJosselet #Danstheater

Stichting Dance Connects

Oostakkerstraat 39

1066 HR Amsterdam

info@danceconnects.nl

+31 (0)6 19 16 49 26

NL91 RABO 0305064290

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in!