Danstheater over de zwaarte en lichtheid van het bestaan na het zestigste levensjaar


Still Moving on Tour

Professioneel choreograaf Floortje Rous heeft in samenwerking met de seniore dansers van Still Moving een bijzondere danstheatervoorstelling geproduceerd. Op 9 juni gaat deze coproductie in première in Literair Theater Perdu te Amsterdam. Voor die tijd is een preview van de moderne dansvoorstelling op diverse festivals zien.

Still Moving is het dansproject van Stichting Dance Connects en de cast bestaat uit dansers van 60 jaar en ouder uit Amsterdam Oost, West en Centrum. Vrouwen, en een enkele man, met een passie voor moderne dans, beweging, expressie en kunst geven met lichaam, zang en gesproken woord uiting aan wat het betekent om ouder te worden. Danstheater over de zwaarte en lichtheid van het bestaan na het zestigste levensjaar. De dansers worden begeleid door 5 professionele muzikanten op piano, trombone, gitaar, contrabas en percussie.

De groepen uit Amsterdam West, Centrum en Oost dansen elk hun eigen voorstelling met hun eigen thema.

De dansers van West geven met hun voorstelling gestalte aan het thema Kracht.

Kracht - Met geheven hoofd en voeten in het zand worden krachten verzameld en weerstand geboden. De strijd barst los, de storm zwelt aan. Dappere strijders met een oog op de toekomst en een hart in het verleden. Zij vechten voor hun plek in opzwepende ritmes. Stampend komen zij aan bij de oevers van het land waar ze al die tijd al waren.

De dansers van Centrum vertalen het thema Ritme naar swingend danstheater.

Ritme - De rasp klinkt hard en onheilspellend, een voorteken van wat gaat komen. Swingende houten lepel, tik deze dreiging weg. Laat ons dansen en vervoeren, want we luiden de klokken in zoveel verschillende talen. Door rasp en lepels heen staan we op en schuifelen we ritmisch weg van het aanrecht. We zijn er nog.

En de dansers uit Oost vertolken in hun voorstelling het thema Vernieuwing.

Vernieuwing - Bij de geboorte van een baby gaat er een golf door de lucht. Een wolk van opwinding en verwachting, die met de jaren slijt. Vernieuwing gaat aan je voorbij, je sluit je ogen en herkent de wereld om je heen niet meer. Maar net voordat de deur dichtslaat stap je zonder schaamte naar buiten om voor eens en altijd in het nu te zijn.

Deze mooie, muzikale, en soms ontroerende voorstellingen over kracht, ritme en vernieuwing zijn geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd! Alle speeldata vind je hier.

We zien je heel graag in een van de theaters of op een van de festivals!

#Voorstelling #Danstheater #Oost #West #Centrum #Danceconnects #Fotografie #KimDoeleman #MariekeJosselet #StillMoving #FloortjeRous #Dans

Stichting Dance Connects

Oostakkerstraat 39

1066 HR Amsterdam

info@danceconnects.nl

+31 (0)6 19 16 49 26

NL91 RABO 0305064290

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in!