Twintig dansers, een choreograaf en twee muzikanten


Een handmixer, plastic-, ijzeren- en houten lepels, wijnglazen, een oud beschuitblik, een rasp met een theezeefje. Twintig dansers en een choreograaf. Een percussionist en een bassist. Still Moving is begonnen aan de repetities met muziek. De komende tijd zal gewerkt worden aan een coproductie tussen choreograaf, dansers en muzikanten. De voorstelling die hieruit voortkomt zal worden opgevoerd in de zomer van 2016. De rasp klinkt spannend, dreigend, onheilspellend. Het leidt tot een langzame, lage houding van de dansers. Totdat je er met een houten spatel op slaat en de dreiging verjaagd. De dansers verstijven. Plastic lepeltjes kletteren. Het geluid van licht geklater leidt tot een vlinderachtige dans, die door het klinken van glazen overgaat in een hoog op de tenen dansen. Klokken luiden als de handmixer het overneemt en de dansers verandert in slingerende slangen, het geluid van ritmisch schuifelen. Door dit experiment met keukengerei, ondersteund door twee professionele muzikanten op bas en percussie, raakt men vertrouwd met improvisatie, gaan de dansers op zoek naar wat er allemaal mogelijk is in een samenwerking tussen lichaam en geluid. Subtiele veranderingen in ritme en klank worden doorgevoerd in de bewegingen van het lichaam. Een canonoefening met instrument en beweging zorgt voor een nog niet helemaal gestroomlijnd, maar zeer waardevolle samenhang van de groep, waarin dansers leren luisteren naar elkaar, op elkaar anticiperen en rekening houden met ruimte en ritme. Door te experimenteren krijgt de coproductie vorm; goede ideeën worden bewaard en uitgebouwd, minder goed ideeën verdwijnen of worden omgebogen tot bruikbaar materiaal voor de voorstelling. Steeds sneller gaat het ritme, steeds harder de dansers. Steeds dichter bij elkaar dansen de instrumenten en een opzwepend orkest van dansers draait gretig door de studio op weg naar de voorstelling.

#StillMoving #improvisatie #Dansles #Danceconnects #KimDoeleman #Repetities

Stichting Dance Connects

Oostakkerstraat 39

1066 HR Amsterdam

info@danceconnects.nl

+31 (0)6 19 16 49 26

NL91 RABO 0305064290

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in!