Dance Connects in de Zorg


Niet iedereen is, vanwege psychische of lichamelijke beperkingen, in staat om zelfstandig naar de locaties van Dance Connects te komen. Daarom gaat Floortje Rous, choreograaf en artistiek leider van Stichting Dance Connects, naar de mensen toe om projecten of workshops op maat te aan te bieden.

Floortje werkt samen met de deelnemers aan beweging en muzikaliteit. Er wordt muziek gemaakt en gedanst. Het is vooral een gezellig feestje. Niks hoeft en alles mag. En voor iedereen is aandacht. Door middel van dans en muziek wordt het welzijn en de gezondheid van de groep vergroot en deelnemers komen op een vrije en open manier in contact met elkaar.

Flevopoort Amsterdam Oost

Dance Connects verzorgt in samenwerking met Civic iedere tweede woensdag van de maand tijdens de senioren-inloop een dans- en muziekochtend in de activiteitenruimte van de Flevopoort in Amsterdam Oost.

Dit is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor senioren uit verschillende dagbestedingsgroepen én voor buurtbewoners. Zij kunnen hier gezellig samen een spelletje doen, de krant lezen, of meedoen aan diverse activiteiten zoals die van Dance Connects. Er is altijd een maatschappelijk werker aanwezig die vragen kan beantwoorden.

Ontmoetingscentrum dementerenden Amsterdam Noord

Daarnaast gaf Dance Connects een workshop bij AOC Noord (Amsterdams Ontmoetingscentrum voor dementerende mensen en hun mantelzorgers). Door middel van dans werd er in het ontmoetingscentrum geoefend met het onthouden van danspassen, nadenken over ritmes en bewegen op muziek. Zo werd niet alleen het lichaam soepel gemaakt, maar werden ook de hersenen gestimuleerd. De groep was enorm enthousiast en het dak ging eraf. Een workshop die zeker voor herhaling vatbaar is.

GGz Centraal Amersfoort

In Amersfoort is Floortje net gestart met een dans- en muziekproject bij Zon & Schild. Daar werkt zij met senioren met psychiatrische problemen. In 15 bijeenkomsten wordt er toegewerkt naar een presentatie voor andere bewoners, verzorgers en mantelzorgers.

Muziek en beweging lijken een positief effect te hebben op de deelnemers, ook al kunnen zij zelf niet altijd even duidelijk aangeven wat ze vinden of voelen. Vooral de eigen creativiteit aanspreken en experimenteren met bewegingsmogelijkheden valt bij de deelnemers in goede aarde.

Verzorgingshuis Amersfoort

Als laatste nieuwe activiteit in de zorg gaat Floortje vanaf 4 april aan de slag met het maken van een voorstelling bij Pieters en Bloklands Gasthuis, ook in Amersfoort. Bewoners van het verzorgingshuis, maar ook buurtbewoners zijn vanaf die datum iedere maandag welkom om mee te komen dansen. Deze danseducatie is zeer geschikt voor senioren vanaf 80 jaar, die in meer of mindere mate hulpbehoevend zijn.

#Samenwerking #FloortjeRous #Danceconnects #Dans #indezorg

Stichting Dance Connects

Oostakkerstraat 39

1066 HR Amsterdam

info@danceconnects.nl

+31 (0)6 19 16 49 26

NL91 RABO 0305064290

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in!