MODERNE DANS VOOR VOLWASSENEN / 40+
techniek & improvisatie

Als partner van Dance Connects Community geeft Sophia van der Putten vanaf het eerste seizoen van 2020 moderne danslessen voor mensen van 40 jaar en ouder. Deze moderne danseducatie bestaat uit een techniekles en een improvisatieles. De lessen vullen elkaar aan, maar zijn heel goed los van elkaar te volgen. Twee verschillende lessen die beide prikkelen om je lichaam en geest te versterken en opnieuw te ontdekken.
 

MODERNE DANS / TECHNIEK

Tijdens de techniekles leer je de basistechnieken van moderne dans: technische bewegingen voor de rug en het ontwikkelen van een sterk centrum, werken aan mooie houding, verlenging, flexibiliteit, maar ook aan kracht, voetenwerk, vloerwerk, verplaatsingen, draaien, zwaaien. Er is tijdens de techniekles veel aandacht voor lichaamsgebruik en choreografie. Daarnaast geeft Sophia individuele correcties en aanwijzingen, zodat je een bij jou passende conditie en techniek opbouwt.


MODERNE DANS / IMPROVISATIE

In de improvisatieles ga je op een creatieve reis en kom je fysiek en mentaal in beweging. Sophia maakt je elke les gemotiveerd om tot nieuw bewegingsmateriaal te komen en je eigen bewegingen te ontwikkelen. Je werkt met visuele, fysieke, tactiele, tekstuele en auditieve inspiratiebronnen en je wordt uitgenodigd om zonder oordeel te dansen en tegelijkertijd op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden in het lichaam of in contact met elkaar. Het is een hele vrije les die iedereen op eigen niveau mee kan doen. Door een uur non-stop in het proces te blijven ontstaat een unieke flow, waardoor elke les een nieuwe beleving is.

MEEDOEN?

Heb je interesse in moderne dans en wil je iets nieuws leren en ervaren samen met leeftijdsgenoten? Wil je soepel worden en blijven, kracht opbouwen en je vrij voelen in je bewegingen? Kom dan langs en doe mee. Het tempo van de lessen ligt hoger dan bij de 60+ lessen, maar ervaring is niet vereist. Kijk op de website van Sophia voor meer informatie over haar werk, haar werkwijze en inschrijven of stuur direct een mailtje naar Sophia.

MODERNE DANS / TECHNIEK /

Dinsdag van 19.00 tot 20.00

Locatie: Meneer de Wit, Baarsjesweg 202, Amsterdam
 

MODERNE DANS / IMPROVISATIE /

Dinsdag van 20.00 tot 21.00
Locatie: Meneer de Wit, Baarsjesweg 202, Amsterdam

Data: 21 januari t/m 9 juni m.u.v. 18 februari en 28 april i.v.m. vakantie

Kosten: proefles €7,50 / losse les €12,50 / 5 lessen €55 

Aanbieding Stadspas met groene stip: proefles en losse les €5 / 5 lessen €25

Ons motto is dat iedereen mee moet kunnen doen en dat iedereen meetelt, arm of rijk, in goede of minder goede gezondheid. Daarom hebben we verschillende soorten lessen en betalen mensen een eigen bijdrage die past bij hun situatie.
Onze lessen zijn helemaal gratis voor mensen die tijdelijk of langdurig op of onder bijstandsniveau leven.

Denk je dat je hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact met ons op voor meer informatie en aanmelding.


 

Stichting Dance Connects

Oostakkerstraat 39

1066 HR Amsterdam

info@danceconnects.nl

+31 (0)6 19 16 49 26

NL91 RABO 0305064290

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in!