MODERNE DANS VOOR MENSEN VAN 60 JAAR EN OUDER
actief zijn en blijven

 

Moderne dans is een dansvorm waarbij expressie centraal staat. Het lichaam wordt gebruikt om emoties, muziek, beelden, thema’s of ideeën uit te drukken. Het is een dansvorm waarin ruimte is voor persoonlijke stijl en invulling. Daarnaast is er aandacht voor lichaamsbeheersing en danstechniek. De moderne technieken zijn zeer divers en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan ieders mogelijkheden.

 

De lessen van Dance Connects worden niet in specifiek één moderne stijl gegeven, maar zijn een mix van verschillende technieken en improvisatie. Moderne danstechnieken worden afgewisseld met elementen uit klassieke dans, jazz, afro, en andere stijlen. Vaste dansroutines worden afgewisseld met vrij bewegen.

 

Een moderne dansles bij Dance Connects is een gevarieerde les, waarin je lekker actief bezig bent en bovendien je creativiteit en fantasie aanspreekt. Het is een les die voor iedereen geschikt is, ongeacht ervaring of conditie. Of het ook voor jou geschikt is, kun je altijd uitproberen tijdens een gratis kennismakingsles. Kijk hier voor alle locaties en tijden.

WERKWIJZE
voor iedereen, op elk niveau

 

In lessen van 60 minuten wordt er gewerkt aan houding, ademhaling, coördinatie, balans, muzikaliteit, techniek en het ontwikkelen van persoonlijk bewegingsmateriaal. De moderne danslessen worden gegeven door ervaren docenten die professionele lesmethoden afstemmen op het niveau van de deelnemers.

Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen zich bij ons thuis voelt en voldoende aandacht krijgt. Daarom is er persoonlijke aandacht voor elke deelnemer ongeacht niveau en is er een maximaal aantal deelnemers per groep. Met of zonder ervaring, met of zonder fysieke beperking, iedereen is welkom. 
 

LIVE MUZIEK
improvisatie & creatie

Elk seizoen nodigen we professionele muzikanten uit een aantal danslessen te begeleiden. Dit zijn ervaren muzikanten die samen met de dansers werken aan improvisatie en danscreatie. Muziek wordt zo op beweging afgestemd, en andersom. Daarnaast zorgt live muziek tijdens de danslessen voor een ongelofelijk mooie, dynamische en gezellige sfeer.

UIT MET DANCE CONNECTS COMMUNITY
samen erop uit
 

Elk seizoen bezoeken we gezamenlijk een mooie dansvoorstelling in het theater. Een unieke belevenis, waarbij je kunt genieten van moderne dans op professioneel niveau. 

Ook organiseren we een aantal keer per jaar een swingende clubmiddag of - avond voor jong en oud: CLUB DANS.