Stichting Dance Connects

Oostakkerstraat 39

1066 HR Amsterdam

info@danceconnects.nl

+31 (0)6 19 16 49 26

NL91 RABO 0305064290

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in!

mei 22

Dansen in de wind

0 reacties

Een paar weken geleden gaf ik een improvisatieles met als thema "wind". Ik was geïnspireerd door deze video van vliegeraars die met prachtige precisie hun materiaal laten dansen in de wind. Als we toch konden vliegen...

 

Nieuwste posts
  • Van Eleonore, uit de groep bij Vredenburgh op de maandag middag, kreeg ik deze tip voor leuke tentoonstelling in Den Haag. Alles geheel in het teken van ballet en de mode: Let's Dance! Van tutu tot patas: https://www.kunstmuseum.nl/nl/tentoonstellingen/lets-dance. Er is door Trouw ook een recensie over geschreven: https://www.trouw.nl/cultuur-media/mode-en-dans-gaan-hand-in-hand-laat-kunstmuseum-den-haag-zien-in-vrolijke-expositie~b320b587/ . Ik zou zeggen, ga gezellig kijken!
  • Deze week werd in een les van Kim de twist gedanst, en ik kwam op YouTube deze twist-dansles uit 1961 tegen. Ik deel het graag met jullie. Toen danslessen nog gegeven werden door heren in pakken met stropdas…. https://www.youtube.com/watch?v=ETX03Zjtarc De ski-crouch-position, yeah!
  • Vanavond zag ik " Mannen op spitzen " op AVRO Close-up. Het gaat over Les Ballets de Trockadero de Monte Carlo , een dansgezelschap van uitsluitend mannen. Hun performances laten een bijzondere mix zien van technische vaardigheden, gratie en vooral humor. Regisseur Bobbi Jo Hart volgde de dansers gedurende het veertigste jubileumjaar van Les Ballets de Trockadero. Een aanrader als je van dans en documentaire houdt! " Ballet Trockadero de Monte Carlo is een komisch ballet met alleen mannen. Klassieke balletdansers hebben een uiterlijk dat min of meer voorgeschreven is door het verleden. Zoals de uniformiteit. Wij willen de diversiteit toevoegen die tot nu toe ontbrak. " - Tory Dobrin, artistiek directeur Ballets de Trockadero. Kijk de hele documentaire hier.