Stichting Dance Connects

Oostakkerstraat 39

1066 HR Amsterdam

info@danceconnects.nl

+31 (0)6 19 16 49 26

NL91 RABO 0305064290

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in!

sep. 5

GRATIS LESSEN DOUBLE SKIN | DOUBLE MIND

0 reacties

 

DOUBLE SKIN | DOUBLE MIND OPEN CLASSES VANAF 12 SEPTEMBER!

 

Vanaf 12 september tot eind december opent ICK Amsterdam in het Talentenhuis in Nieuw-West weer haar deuren voor de gratis dansworkshops Double Skin/Double Mind (DS/DM). Om de twee weken, op donderdagavond van 19.30-21.00 uur, kun je meedoen aan deze dansmethode waarbij de sensitiviteit van het lichaam ontdekt wordt door middel van vier basisprincipes: Breathing, Jumping, Expanding en Reducing. Elk onderdeel gaat gepaard met meerdere oefeningen die organisch in elkaar overlopen, veelal gestimuleerd door geluid en muziek.

DS/DM is meer dan een workshop, het is een bewegingsfilosofie: het openstellen van het lichaam gaat niet zonder het openstellen van de geest. Dat zit ook in de naam Double Skin/Double Mind. Deze dansmethode werd ontwikkeld door choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten en staat aan de basis van iedere voorstelling van ICK Amsterdam. Het wordt al vele jaren wereldwijd onderwezen en speelt een essentiële rol in de overdracht naar dansers, studenten, amateurdansers, scholen en het bedrijfsleven.

De workshops zijn geschikt voor elke leeftijd en elk conditieniveau. De workshop kan gevolgd worden met makkelijk zittende kleding en op sokken of blote voeten. Deze workshop kan eenmalig of meerdere keren gevolgd worden (met wisselende docenten).

DOUBLE SKIN / DOUBLE MIND September (12, 26) Oktober (10, 24) November (7, 21) December (5, 19) van 19.30 - 21.00 ICK Studio, Het Talentenhuis Meer en Vaart 290 1068 LE, Amsterdam

Deelname is gratis \ Aanmelden: sanne@ickamsterdam.nl Let op: de workshops worden aangeboden in het Engels.

Foto: Bas de Brouwer

 

Nieuwste posts
  • Woensdag 11 december vindt er een interessante kennismiddag plaats over de waarde van actieve kunstbeoefening door ouderen. Een mooie middag vol inspirerende lezingen, presentaties en workshops. Ik verzorg een workshop Dans voor ouderen in de GGZ. Wees welkom!
  • Geen dans inderdaad, maar wel in een unieke locatie, met een uurtje kamermuziek!
  • ICK presenteert een DOUBLE BILL op aanstaande zondag 17 november in CC Amstel met "AURA" van Moreno Perna en "BLUE" van Aleksandra Lemm . -Tickets: https://ccamstel.nl/programma/ick-presenteert-in-cc-amstel -Deze avond is ook opgenomen in het WeArePublic programma. BLUE – Aleksandra Lemm Met Blue neemt Aleksandra Lemm het publiek mee in de ervaring van 'de leegte', een begrip dat haar mateloos fascineert. Het is iets wat ontsnapt aan betekenis en representatie. Het kan alleen gevoeld worden. Door een eenvoudig gebaar, het loslaten van het bekende, een persoonlijke geschiedenis, identiteit, fantasieën en dromen, kan leegte worden geproefd. Duur: 30 min. AURA – Moreno Perna Voor AURA werkt choreograaf Moreno Perna samen met het Amsterdamse techno-muzieklabel Immaterial.Archives (CYB en Elisa Batti) en met danseres Evgenia Rubanova aan een krachtig dansduet. Samen creëren zij een Sjamanistisch–techno ritueel dat de wereld van clubbing en holistische filosofie samenbrengt. Het publiek zit op het podium in een cirkel, rond de performers. Dansers Evgenia Rubanova en Moreno Perna verbinden zich met elkaar en met de kijker en samen doorkruisen zij verschillende staten van bewustzijn. In de dans komen al hun energieën samen. De aura’s van de dansers en van het publiek raken verbonden. Een gevoel van magie en gemeenschap ontstaat. Duur: 50 min.