DANS VOOR DE DEUR / CORONATIJD

Vanwege het coronavirus en de hieruit voortkomende lockdown biedt Dance Connects Community speciale dansacties aan voor bewoners en buurtbewoners van verzorgingshuizen in Amsterdam en Amstelveen. Kleine dansvoorstellingen die bestaan uit diverse elementen en worden opgevoerd in de tuin of voor de deur om zo dans naar de mensen toe te brengen in een tijd dat we, en vooral ouderen, niet of nauwelijks naar buiten kunnen.

DE LINK MET DE BUITENWERELD

Dans voor de Deur is een interactieve dansperformance gericht op kwetsbare senioren met of zonder beperking, die zich in een aangepaste woning en veilige woonomgeving bevinden. Zij zijn afhankelijk van dienstverlening en ondersteuning bij het oplossen van problemen en bij het voeren van regie over het eigen leven. Zij maken gebruik van activiteiten en dagbesteding om sociaal isolement en gevoelens van eenzaamheid te voorkomen.

Op dit moment, in coronatijd, mist deze doelgroep de link met de buitenwereld, de link met beweging, met cultuur, met kunst, met het dagelijks leven. Zij krijgen weinig bezoek van vrienden, familie en kennissen en de dagbestedingsactiviteiten zijn vanwege het besmettingsgevaar en de kwetsbaarheid van de doelgroep tot een minimum beperkt.

 

ONTSPANNING, AFLEIDING, STEUN EN TROOST

Voor de ouderen in woonzorgcentra en voor hun buurtgenoten, die ook gebonden zijn aan social distancing, biedt Dance Connects Community kleurrijke dansperformances die verbinding creëren op afstand. Bewoners en buurtbewoners worden uitgenodigd om te komen kijken en mee te doen als dat mogelijk is. Van binnenuit, door het raam, of buiten in de tuin, op het terras, de stoep of balkon.

De dansvoorstelling biedt qua tempo en sfeer voor ieder wat wils. Er kan meegezongen en gedanst worden, maar ook is er ruimte voor reflectie. Het is een liefdevolle activiteit die mensen in en rondom het verzorgingshuis inspireert en daarnaast ontspanning, afleiding, steun en troost biedt.

Een Dans voor de Deur-performance duurt 40 minuten en wordt gedanst door 3 performers. Dans voor de Deur speelt zich buiten af en is dus afhankelijk van het weer.

MEER INFORMATIE EN BOEKINGEN

Wil je ook een dansvoorstelling voor de deur van verzorgingshuis, welzijnsorganisatie of buurtinitiatief? Of ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van een dansinteractie van Dance Connects Community op locatie? Neem dan contact met ons op! Mail ons via dit e-mailadres. Of bel met Floortje op 06 19164926.

 

Op dit moment zijn er geen nieuwe edities van Dans voor de Deur gepland. Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van al onze activiteiten.

We hielden in 2020 bij o.a. De Klinker, De Makroon, De Kraaipan, Menno Simonszhuis en Eben Haëzer dansacties.

AT5 kwam bij Eben Haezer een kijkje nemen en maakte daar dit item van...
 

Stichting Dance Connects

Oostakkerstraat 39

1066 HR Amsterdam

info@danceconnects.nl

+31 (0)6 19 16 49 26

NL91 RABO 0305064290

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in!