DANS VOOR DE DEUR

Vanwege de coronamaatregelen biedt Dance Connects Community sinds de zomer van 2020 speciale dansacties aan voor bewoners en buurtbewoners van verzorgingshuizen in Amsterdam en omgeving. Kleine dansvoorstellingen die worden opgevoerd in de tuin of voor de deur om zo dans naar de mensen toe te brengen.

CONNECTIE MET ELKAAR, BEWEGING EN KUNST

Dans voor de Deur is een interactieve dansperformance gericht op kwetsbare mensen met of zonder beperking, die zich in een aangepaste woning en veilige woonomgeving bevinden. Zij zijn afhankelijk van dienstverlening en ondersteuning bij het oplossen van problemen en bij het voeren van regie over het eigen leven. Zij maken gebruik van activiteiten en dagbesteding om sociaal isolement en gevoelens van eenzaamheid te voorkomen.

In coronatijd wordt vaak de link met beweging, met cultuur, met kunst, met het dagelijks leven gemist. Ook krijgen mensen minder bezoek van vrienden, familie en kennissen en de dagbestedingsactiviteiten zijn vanwege het besmettingsgevaar beperkt. Daarom komen we met Dans voor de Deur naar de mensen toe.

 

ONTSPANNING & PLEZIER

Voor de mensen in woonzorgcentra en voor hun buurtgenoten biedt Dance Connects Community kleurrijke dansperformances die verbinding creëren op afstand. Bewoners en buurtbewoners worden uitgenodigd om te komen kijken en mee te doen als dat mogelijk is. Van binnenuit, door het raam, of buiten in de tuin, op het terras, de stoep of balkon.

De dansvoorstelling biedt qua tempo en sfeer voor ieder wat wils. Er kan meegezongen en gedanst worden, maar ook is er ruimte voor reflectie. Het is een liefdevolle activiteit die mensen in en rondom het verzorgingshuis inspireert en daarnaast ontspanning, afleiding, steun en plezier biedt.

Een Dans voor de Deur-performance duurt 40 minuten en wordt gedanst door 3 performers. Dans voor de Deur speelt zich buiten af en is dus afhankelijk van het weer.

MEER INFORMATIE EN BOEKINGEN

Wil je ook een dansvoorstelling voor de deur van verzorgingshuis, welzijnsorganisatie of buurtinitiatief? Of ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van een dansinteractie van Dance Connects Community op locatie? Neem dan contact met ons op! Mail ons via dit e-mailadres. Of bel met Floortje op 020-2611058.

We hielden in 2020 bij o.a. De Klinker, De Makroon, De Kraaipan, Menno Simonszhuis en Eben Haëzer dansacties.

AT5 kwam bij Eben Haëzer een kijkje nemen en maakte daar dit item van...