Dans & Discussie

Waarom zouden ouderen zich op het toneel laten zien? Wat kunnen ouderen betekenen voor moderne danskunst? Gaat het eigenlijk wel samen, ouderen en podiumkunsten?
Daarover gaan we in gesprek tijdens onze Dans & Discussie avonden. De meningen en visies van het publiek lijken verdeeld, maar zijn tegelijkertijd ook heel waardevol voor de ontwikkeling van dansers van 60 jaar en ouder én voor de Dance Connects Dance Company. Met de feedback ontwikkelen we onszelf en daarnaast vinden we het belangrijk in gesprek te gaan en ideeën, en ook vooroordelen, over ouderen te bespreken.

Dans & Discussie
Als onderdeel van de Dans & Discussie avond laat de Dance Connects Dance Company, een dansgezelschap van oudere en jonge dansers, eerste een preview zien van de voorstelling PLEASE, HANDLE WITH CARE.

In PLEASE, HANDLE WITH CARE wisselen kracht en kwetsbaarheid elkaar af. Vechten we door tegen de achteruitgang of leggen we er ons bij neer? Het heden lijkt steeds meer op het verlangen naar verleden. De toekomst lijkt zo fragiel en beladen. Breekbaar zijn wij. In ons contact met de jeugd; de lenige, gespierde, sierlijke en aantrekkelijke jonge danser. Met melancholie kijken we naar ons eigen lichaam. Zijn wij dat stramme, houterige, slappe, oude mens? Met lef pakken we de schijnwerpers en schromen niet deze op onszelf te richten.

Na de voorstelling zal choreograaf Floortje Rous in gesprek gaan met de dansers, de makers en het publiek. Iedereen krijgt de gelegenheid om kritische vragen te stellen en feedback te geven op de voorstelling. Samen gaan we op zoek naar mogelijkheden om mensen van alle leeftijden een podium te geven en daarmee misschien ons beeld van ouderdom bij te stellen.

Binnenkort

 

First Fridays Dance: Dance Connects & Emma Evelein
Datum: Vrijdag 1 december 2017
Tijd: 20:30 - 22:00 uur
Locatie: Belcampo, Hannie Dankbaarpassage 10 - De Hallen, Amsterdam
Entree: 10,- euro (Gratis voor Vrienden van Dance Connects)
Reserveren: 11,- euro via Cafe Belcampo

Dans & Discussie / Dance Connects
Datum: vrijdag 15 december 2017
Tijd: 20:00 - 22:00 uur
Locatie: De Boomsspijker, Recht Boomssloot 52, Amsterdam
Entree: gratis
Meld je hier aan

Stichting Dance Connects

Oostakkerstraat 39

1066 HR Amsterdam

info@danceconnects.nl

+31 (0)6 19 16 49 26

NL91 RABO 0305064290

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in!