IMG_2883_edited_edited.jpg
KEES VALENTIJN
Ambassadeur

Ik ben geboren twee jaar na de Tweede Wereldoorlog als vierde kind in een rijtje van negen. Vader timmerman, later conciërge, moeder huisvrouw. Ik was gek op tekenen en gym en werd op de middelbare school een boekenwurm met voorliefde voor beeldende kunst en poëzie.
 

In Amsterdam ben ik naar de Rietveld academie gegaan en daar de lerarenopleiding Tekenen gevolgd. Ik ben getrouwd met een meisje van de parallelklas, dat nog steeds mijn echtgenote is. Twee kinderen, vier kleinkinderen inmiddels.
 

Na ongeveer 40 jaar lesgeven op de middelbare school, heb ik de Akademie voor Massage en Beweging gedaan, Ruimtelijk Werken aan de Kunstacademie Haarlem. Ik ben lid geworden van een kamerkoor en ik ben stadsgids bij Mee in Mokum. Sinds een paar jaar dans ik bij Dance Connects.

Bij Dance Connects herken ik mijn liefde voor bewegen bij leeftijdgenoten. Het gevoel dat je in een vertrouwde omgeving jezelf kan zijn. Ik geniet van de improvisaties waardoor je mogelijkheden van jezelf uitprobeert. Bij meer gestructureerde aanwijzingen leer ik volgordes en danspatronen onthouden, een soort balans tussen lichaam en geest. We dansen in een groep waardoor je ziet hoe anderen op hun eigen manier bewegen. De durf om iets van jezelf te laten zien, de waardering die je krijgt daarna, het geeft een boost aan mijn welbevinden.

 

Als ambassadeur van Dance Connects hoop ik anderen te motiveren en uit te nodigen om mee te doen. Al dansend leef je meer.

IMG_3735%20(2)_edited.jpg
LETA SPOOREN
Ambassadeur

Ik ben docent beeldende vorming en theaterregisseur. Ik heb beeldende kunst lessen gegeven aan alle leeftijden. Het grootste deel van mijn werkzame leven werkte ik in het theater als regisseur en theatermaker van professionele en jongerenvoorstellingen.

 

In 2007 heb ik een theater en filmschool voor kinderen en jongeren, de DAT!school, in Amsterdam Noord opgericht. Ik was daar directeur, docent en regisseur. 
Tegenwoordig is dansen, schrijven en fotografie mijn passie. Af en toe coach ik jonge startende ondernemers.

Bij Dance Connects vond ik waarnaar ik al een tijd op zoek was, een manier om fit en soepel te blijven door middel van dans. 
Na mijn eerste les bij Dance Connects wist ik dat ik het gevonden had, dansen met leeftijdsgenoten onder professionele begeleiding in een prettige ongedwongen sfeer.

 

Ik kan er met zo veel plezier dansen onder leiding van docenten die me inspireren en me uitdagen zo ver te gaan als ik zelf wil. 
Na afloop een drankje met elkaar drinken is ook heel gezellig.


Als ambassadeur wil ik mensen die willen (blijven) bewegen, fit willen zijn en houden van dansen de weg naar Dance Connects wijzen. En daarbij ook meer mannen inspireren om de drempel te nemen.

 

Bij instanties wil ik het belang van moderne dans voor de ouder wordende mens onder de aandacht brengen.
 Dansen en muziek is een heel goed medicijn in het proces van ouder worden.

_MG_0248_edited_edited.jpg
PAULINE OTTO
Ambassadeur

Ik dans inmiddels al 5 jaar bij Dance Connects in het Centrum. 

Ik heb vroeger mijn Docent Dans opleiding behaald bij de Theaterschool. Wat nu heet: De Academie voor Theater en Dans. Ik ben daarna mijn eigen dansstudio gestart in Amsterdam.

Vanuit dit oogpunt ben ik altijd geïnteresseerd geweest in het volgen van het ondernemingsschap van Floortje.

 

Dansen bij Dance Connects is allereerst fijn om zelf te kunnen bewegen en om mensen van 60 jaar en ouder met dezelfde interesses te kunnen ontmoeten. De neuzen staan dezelfde kant op zogezegd.

 

Ik voel me half in de kreukels als ik de studio binnenkom en helemaal ontkreukeld als ik eruit kom. Ik voel me daarna fitter en helderder.

Moderne Dans is een tegenhanger van Klassieke Dans. Het zorgt voor expressie en eigen ontwikkeling. Dans is en blijft mijn passie. Het is muziek, taal en beweging. Dans is poëzie.

Dansen bij Dance Connects heeft mijn leven verrijkt en van daaruit wil ik ouderen enthousiasmeren. Ik wil mensen uit hun comfort zone halen en weg achter de geraniums.

 

Ook het zijdelings sociale aspect van nieuwe mensen ontmoeten is een van de vele redenen dat ik me als ambassadeur van Dance Connects op mijn plek voel. 

Tot dans!

Peter_edited.jpg
PETER VAN DER LINDEN
Ambassadeur

Ik ben Peter, 59 jaar. Na twee onafgemaakte studies (Geschiedenis en HBO Bibliotheekopleiding) heb ik gewerkt in boekhandels en bibliotheken. Ben een eigen winkel begonnen in tweedehands boeken en elpees. De winkel heb ik nu niet meer en ik werk sinds 5 jaar als schoonmaker bij mensen thuis en doe vrijwilligerswerk met verstandelijk gehandicapten.

Ik ben ooit eens omgeschreven als denkende danser. Als ik denk ga ik fantaseren. Als iemand me danspassen leert komen mijn gedachten tussenbeide. Gelukkig vind ik een evenwicht tussen denken en dansen. Tussen improvisatie en choreografie. Chaos en orde.

Dance Connects  is ontspanning,  sociaal contact, sport en meditatie ineen. Ik leer dat improvisatie en choreografie elkaar aanvullen. Hoe ik beweeg, hoe anderen zich bewegen en ik krijg oog voor de ruimte buiten me en binnen me (gevoelens, gedachten).  

 

De deelnemers komen los van hoe we normaliter zijn en lijken. We durven ons te uiten, ontdekken onverwachte kanten van onszelf en elkaar. Worden opener. Groeien naar meer evenwicht tussen "je eigen ding doen" en op elkaar reageren.

 

Improvisatie wordt choreografie. Individuen worden een groep zonder uniformiteit. De groep baart persoonlijkheden en andersom.

 

De docenten creëren een prettige sfeer, die blijft bij de nazit en doorwerkt in het dagelijks leven.

 

De verhouding tussen de verschillende delen van een groep en het geheel speelt overal een rol. In gezinssituaties, op werk, in nationale en internationale politiek. Dance Connects laat zien dat samenwerken en eigenheid elkaar versterken. Daarom ben ik ambassadeur.

IMG_20210110_120053_edited.jpg
ANNEMARIE VAN DE VUSSE
Ambassadeur

Ik ben opgeleid als chemicus en was jarenlang werkzaam als milieuadviseur, onder meer bij de Technische Universiteit Delft. Daarnaast heb ik als wetenschapsjournalist gewerkt. 

 

Sinds mijn pensionering kan ik meer tijd besteden aan schrijven, toneelspelen en wandelen. Ik woon met mijn kat op een woonboot in het centrum van Amsterdam. Mijn betrokkenheid bij het water komt nog steeds tot uiting in mijn werkzaamheden voor de vereniging van milieuprofessionals. Ook heb ik in het bestuur van het waterschap gezeten.  


 

Sinds de start van Dance Connects heb ik meegedaan aan de dans-trainingen en –uitvoeringen. Ooit ben ik begonnen bij Dance Connects, omdat ik het belangrijk vond meer te bewegen, toen ik na mijn pensioen geen dagelijkse fietsritjes naar meer werk meer hoefde te maken.

 

Ik ben gebleven, omdat het gezellig is met een groepje mensen op muziek te bewegen, en ik heb gemerkt dat mijn ritmegevoel, mijn balans en conditie verbeterden. Je laten inspireren door een opdracht of een plaatje, en dat in beweging tot uitdrukking brengen, spreekt mij zeer aan.

Mensen enthousiast maken om mee te bewegen met Dance Connects en dansen als bewegende vorm van eigenheid onder de aandacht te brengen, is voor mij de motivatie om ambassadeur te worden. 

image4_edited.jpg
LIES VAN DER POL
Ambassadeur

Ik ben als logopediste begonnen in basis- en speciaal basisonderwijs. Later ben ik overgestapt naar het praktijkonderwijs en heb daar met jongeren met een licht verstandelijke beperking gewerkt. Dit deed ik als tijdelijk docent Omgangskunde.

 

Deel van mijn werk was leren via rollenspel, sociale vaardigheden en een jaarlijkse onderbouwshow: voor en door de leerlingen.
Sinds 6 jaar werk ik in de thuiszorg als hulp bij huishouding.

Ik was op zoek naar een manier van bewegen die anders was dan fitness of gymlessen. In het Stadsblad las ik over moderne dans voor 60plussers en ik dacht: eindelijk dans voor de niet meer piepjonge mens!


Het bleek een gouden greep voor mij. In plaats van thuis met de koptelefoon in mijn eentje te dansen kon ik dat nu gaan doen met een groep leeftijdgenoten. En ik merk dat ik me behoorlijk heb ontwikkeld sinds ik in september 2018 een proefles heb gevolgd.

 

Het dansen geeft me enorm veel plezier. Ik merk dat ik een heel andere groep spieren aanspreek en het dansen maakt me soepeler. Ook de uitdaging om met anderen te dansen en samen opdrachten uit te voeren helpt me om mezelf meer uit te dagen.


En nu ben ik ambassadeur. Waarom? Omdat ik mijn ervaringen heel graag deel met anderen om ze ook enthousiast te maken voor Dance Connects!

IMG-20190705-WA0000_edited_edited.jpg
NOOR BOS
Ambassadeur

Ik ben Noor, 66 jaar, getrouwd en zonder kinderen. Lang geleden heb ik journalistiek gestudeerd; meegewerkt aan de Amsterdamse Vrouwenkrant en Amsterdamse buurtkrant. Rond mijn 30e kreeg ik een vaste baan als kok bij een maaltijdvoorziening voor drugsverslaafden.

 

Van mijn 40e tot mijn (bijna) 50e heb ik bij een cateringbedrijf gewerkt voor feesten en partijen, giga-bufetten en mini-thuis-diners, films en televisieprogramma's.

 

Tot mijn (vervroegd) pensioen heb ik nog ruim tien jaar als groepsleidster op een kinderdagverblijf gewerkt. Nu pas ik een paar keer per week op kinderen van vrienden.

Ik dans bij Dance Connects omdat het een aantal jaren terug, precies toen ik het nodig had, op mijn pad kwam. Ik had beweging nodig en kon ook wel wat nieuwe contacten gebruiken. Ook het idee van optreden trok mij, daarom dans ik ook in Dance Connects Company.

Ik vind de lessen uitdagend, spannend, ontspannend. Ik kan er mijn ei kwijt, kan anderen stimuleren. Ik houd van de interactie met de andere dansers. Ik leer nieuwe dingen en merk dat ik vooruitgang boek in bewegingen onthouden. Ik hoor nieuwe muziek. Ik kom blij uit een les, vind het jammer dat de les voorbij is en kijk al uit naar de volgende.

Ik ben ambassadeur geworden omdat ik het belangrijk vind dat mensen weten van het bestaan van Dance Connects en ik daar aan wil bijdragen. Dance Connects houdt je lichaam en geest wakker en soepel. Niet alleen het dansen, maar ook het contact met anderen is een belangrijk aspect van Dance Connects; ik heb er nieuwe vrienden bijgekregen!